Ιράν: «Το Ισραήλ επωφελείται από τις διαφορές μας» – Το μήνυμα του προέδρου Πεζεσκιάν στα μουσουλμανικά κράτη

Έκκληση για ενότητα μεταξύ των μουσουλμανικών χωρών απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν έχει «καμία διαφορά» με τους γείτονές της.

LIVE – 22η ημέρα πολέμου ΗΠΑ – Ισραήλ με Ιράν – Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σε μήνυμά του που ανάρτησε στην πλατφόρμα X με αφορμή τον εορτασμό του Ιντ αλ-Φιτρ, ο Πεζεσκιάν προειδοποίησε ότι μόνο το Ισραήλ ωφελείται από τις διαιρέσεις στον ισλαμικό κόσμο.

Ο Ιρανός Πρόεδρος χαρακτήρισε τα γειτονικά κράτη ως «αδέλφια» και ζήτησε μεγαλύτερη ενότητα: «Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας» τόνισε.

«Ο μόνος που επωφελείται από τις διαφορές μας είναι η σιωνιστική οντότητα», έγραψε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο Ισραήλ.


Η παρέμβαση αυτή του Πεζεσκιάν έρχεται καθώς το Ιράν συνεχίζει την εκστρατεία επιθέσεων με πυραύλους και drones εναντίον κρατών του Κόλπου, από την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK