Το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Παπαδόπουλου
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βαγγέλης Παπαδόπουλος, παρουσιάζει τη βιογραφία του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν…
Διαβάσαμε στη Real news:
” Ιδανική μέθοδος διδασκαλίας άνευ διδασκάλου για όσους θέλουν να αναδειχθούν πολιτικοί ηγέτες είναι η βιογραφία του Τούρκου Πρωθυπουργού, με τίτλο το όνομά του, ” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”, γραμμένη από το δημοσιογράφο και συγγραφέα Βαγγέλη Παπαδόπουλου.
Ποιος είναι ο Ερντογάν; Που γεννήθηκε; Είναι Πόντιος; Πόσο καλά είναι στην υγεία του; Πώς αναδείχθηκε ηγέτης, πώς νίκησε τους αντιπάλους του; Πόσο κινδυνεύει από το βαθύ κεμαλικό κράτος; Τί θα κάνει με τους Κούρδους και τη Συρία; Γιατί “πάγωσε” η έως τώρα ελληνοτουρκική συνεργασία; Αυτό και άλλα ερωτήματα ερευνά το βιβλίο, που παρουσιάζει την ιστορία του σημαντικού αυτού πλολιτικού άνδρα, μαζί με την ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την ιστορία του Ισλάμ και της Ορθοδοξίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Για να φέρει εις πέρας το απαιτητικό έργο του, ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Ερντογάν στο Αφιόν, επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής του και μίλησε με οικείους και συγγενείς του. Περπάτησε στη γειτονιά όπου μεγάλωσε, πήγε στο γήπεδο όπου έμαθε μπάλα, εκεί όπου σπούδασε, εκεί όπου ερωτεύτηκε τη σύζυγό του κι εκεί από όπου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Για την προσωπικότητα του Ερντογάν μιλούν Έλληνες και ξένοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και φοιτητές αλλά και απλοί πολίτες”.