Η καλύτερη συνταγή για λαχταριστά σνίτσελ με μοτσαρέλα και σάλτσα μουστάρδας

Ανακαλύψτε το μυστικό για τέλεια σνίτσελ με μοτσαρέλα που λιώνουν στο στόμα. Με διπλή τραγανή κρούστα και πλούσια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας, αυτό το πιάτο θα σας ενθουσιάσει.

Ακολουθήστε μερικές συμβουλές για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Υλικά για τη συνταγή

Για το σνίτσελ με μοτσαρέλα:

Για τη σάλτσα και τη συναρμολόγηση:

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Βήμα 1: Η τέλεια κρούστα

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ μεσαίου βάθους.
  2. Σε άλλο μπολ μεσαίου βάθους, χτυπήστε καλά τα αυγά.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ μεσαίου βάθους, πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά με αλάτι.

Βήμα 2: Επικάλυψη με τυρί και ψήσιμο

  1. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες.
  2. Αλευρώστε κάθε φέτα, αφαιρώντας το περίσσιο αλεύρι.
  3. Βουτήξτε τη φέτα στο αυγό, αφήνοντας το περίσσιο υγρό να στάξει.
  4. Πανάρετε τη φέτα με τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας για να κολλήσει καλά.
  5. Επαναλάβετε το βήμα 3 και 4 με δεύτερο στρώμα αυγού και τριμμένης φρυγανιάς.
  6. Τοποθετήστε τις φέτες σε λαδόκολλα και καταψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 24 ώρες.

Βήμα 3: Κρεμώδης σάλτσα μουστάρδας

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδια, ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει, για περίπου 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, σε μέτρια φωτιά.
  5. Ανακατέψτε τη μουστάρδα και αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.

Βήμα 4: Τηγάνισμα και σερβίρισμα

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Τηγανίστε τη μοτσαρέλα ανά 2 φέτες γυρίζοντας, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή, για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
  3. Μεταφέρετε τις φέτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.
  4. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες.
  5. Σερβίρετε το σνίτσελ με μοτσαρέλα σε πιάτα. Διακοσμήστε με μαϊντανό (προαιρετικά).
  6. Σερβίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας και φέτες λεμονιού.
Exit mobile version