Αυτή η πατατοσαλάτα με φασόλια και ντρέσινγκ γιαουρτιού είναι μια υγιεινή και γευστική εναλλακτική λύση στις κλασικές πατατοσαλάτες με μαγιονέζα. Η κρεμώδης υφή προέρχεται από τα φασόλια, το γιαούρτι και άλλα συστατικά, προσφέροντας μια πιο δροσερή και ανάλαφρη γεύση.
Υλικά για την συνταγή
- 1 κιλό κόκκινες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα φασόλια
- 150 γρ. ελληνικό γιαούρτι, 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κονσέρβα φασόλια κανελίνι, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/3 φλιτζανιού ελιές καλαμάτας κομμένες σε φέτες
- 1 σελίνο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
- 6 φλιτζάνια μαρούλι Romaine ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Τοποθετήστε τις πατάτες και τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό κατά περίπου 2,5 εκατοστά.
- Βράστε το νερό, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 9 με 12 λεπτά.
- Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέστε τα φασόλια, τον άνηθο, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές, το σέλινο, τις πατάτες και τα φασόλια.
- Ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα καλά και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Αυτή η πατατοσαλάτα μπορεί να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη.
- Για να το σερβίρετε, μοιράστε ομοιόμορφα το μαρούλι στα πιάτα και την προσθέστε πατατοσαλάτα.