Συνταγή για πατατοσαλάτα με φασόλια και ντρέσινγκ γιαουρτιού

Αυτή η πατατοσαλάτα με φασόλια και ντρέσινγκ γιαουρτιού είναι μια υγιεινή και γευστική εναλλακτική λύση στις κλασικές πατατοσαλάτες με μαγιονέζα. Η κρεμώδης υφή προέρχεται από τα φασόλια, το γιαούρτι και άλλα συστατικά, προσφέροντας μια πιο δροσερή και ανάλαφρη γεύση.

Υλικά για την συνταγή

  • 1 κιλό κόκκινες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα φασόλια
  • 150 γρ. ελληνικό γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα φασόλια κανελίνι, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλιτζανιού ελιές καλαμάτας κομμένες σε φέτες
  • 1 σελίνο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 6 φλιτζάνια μαρούλι Romaine ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες και τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό κατά περίπου 2,5 εκατοστά.
  2. Βράστε το νερό, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 9 με 12 λεπτά.
  3. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Προσθέστε τα φασόλια, τον άνηθο, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές, το σέλινο, τις πατάτες και τα φασόλια.
  6. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα καλά και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  7. Αυτή η πατατοσαλάτα μπορεί να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη.
  8. Για να το σερβίρετε, μοιράστε ομοιόμορφα το μαρούλι στα πιάτα και την προσθέστε πατατοσαλάτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ