Πανεύκολη συνταγή για νόστιμα και θρεπτικά λαζάνια με σπανάκι

Αυτή η συνταγή αυτή για λαζάνια με σπανάκι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αποτελεί μια χορταστική και γευστική επιλογή για γεύμα ή δείπνο. Είναι εύκολη στην παρασκευή της και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας διατροφικές προτιμήσεις.

Συνταγή για απολαυστικό σπιτικό γύρο με πατάτες και τζατζίκι

Επίσης, η συγκεκριμένη συνταγή είναι κατάλληλη για vegetarian, καθώς δεν περιέχει κρέας. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, καθιστώντας αυτά τα λαζάνια μια θρεπτική επιλογή για να απολαύσετε ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα.

Υλικά για τη συνταγή

  • 125 γρ. βούτυρο με αλάτι
  • 2 κ.γ. χοντρό αλάτι, συν επιπλέον για το αλάτισμα
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 3 ματσάκια φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. πλήρες γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 500 γρ. ρικότα πλήρους γάλακτος
  • 2 κρόκοι μεγάλων αυγών
  • 1 φλ. φρέσκος μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 230 γρ. μοτσαρέλα για σάντουιτς, σε λεπτές φέτες

Οδηγίες

Συνταγή για πατατοσαλάτα με φασόλια και ντρέσινγκ γιαουρτιού

Προετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε ένα ταψί πυρίμαχου 23×33 εκ.
  2. Βράστε αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα μακαρόνια και βράστε περίπου 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό τα μακαρόνια.

Σπανάκι και Μπεσαμέλ:

  1. Λιώστε 2 κ.σ. βούτυρο σε ολλανδική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι, 1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε το μισό σκόρδο και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Σουρώστε, στύψτε σε καθαρή πετσέτα και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Καθαρίστε την κατσαρόλα. Λιώστε τα υπόλοιπα 5 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο και πηχτό, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο και 1 κ.γ. αλάτι, μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Σιγά σιγά ανακατέψτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αφήστε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Προσθέστε 1 φλ. παρμεζάνα και αποσύρετε από τη φωτιά.

Γέμιση Ρικότα:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ρικότα, τους κρόκους αυγών, το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, 1/2 φλ. παρμεζάνα, 1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι.

Μοντάρισμα και Ψήσιμο:

  1. Απλώστε 1 φλ. σάλτσα στο ταψί. Τοποθετήστε 4 μακαρόνια κατά μήκος. Απλώστε άλλες 1/2 φλ. σάλτσα. Δημιουργήστε μια στρώση με τη μισή μοτσαρέλα, μετά μισή ρικότα και μισό σπανάκι. Επαναλάβετε τις στρώσεις (μακαρόνια, σάλτσα, μοτσαρέλα, ρικότα, σπανάκι). Τελειώστε με τα υπόλοιπα 4 μακαρόνια και τη σάλτσα που έχει μείνει (περίπου 1 φλ.). Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/4 φλ. παρμεζάνα.
  2. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να μην ακουμπά τη λαζάνια. Ψήστε σε ταψί για 20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν οι άκρες. Ξεσκεπάστε και ψήστε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω. Βάλτε το φούρνο στη ρύθμιση “γκριλ” και ψήστε μέχρι να ροδίσουν για 1 λεπτό.
  3. Αφήστε τα λαζάνια για 15 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ