Συνταγή για απολαυστικό σπιτικό γύρο με πατάτες και τζατζίκι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από τον κλασικό γύρο με πατάτες τηγανητές και τζατζίκι. Το αποτέλεσμα είναι μια γευστική πανδαισία με πλούσιες γεύσεις και υφές. Ο ζουμερός γύρος, οι τραγανές πατάτες και το δροσερό τζατζίκι δημιουργούν μια τέλεια ισορροπία σ΄ αυτό το κλασικό και αγαπημένο ελληνικό γεύμα.

Η συνταγή της Michelle McGlinn είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν νόστιμο σπιτικό γύρο με πατάτες και τζατζίκι.

Γιατί να επιλέξετε αυτή τη συνταγή:

  • Έχει πλούσια γεύση: Η τέλεια ισορροπία τραγανών τηγανητών πατατών, ζουμερού κρέατος γύρου, δροσερών λαχανικών και πικάντικης σάλτσας τζατζίκι.
  • Προσφέρει ποικιλία γεύσεων: Μια εναλλακτική λύση από το κλασικό γύρο, ιδανική για λάτρεις των γευστικών συνδυασμών.
  • Είναι ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα
  • Είναι εύκολη στην προετοιμασία: Η συνταγή της Michelle McGlinn προσφέρει μια εύκολη εκδοχή για σπιτικό γύρο.

Συνταγή για σπιτικό γύρο με πατάτες και τζατζίκι 

Υλικά

Για το κρέας

  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 λωρίδες μπέικον
  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Για το τζατζίκι

  • 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένο αγγούρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη συναρμολόγηση

  • 1 σακούλα κατεψυγμένες τηγανιτές πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Οδηγίες για τη συνταγή

Για να φτιάξουμε τον γύρο:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου
  2. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να να γίνουν σαν πάστα.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού, τον κιμά, τη φρυγανιά και τα καρυκεύματα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά.
  4. Πιέζουμε το μείγμα με τον κιμά σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  5. Στραγγίζουμε το λίπος και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  6. Μόλις κρυώσει, κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες.

Για να φτιάξουμε το τζατζίκι:

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον άνηθο.

Για να φτιάξουμε τις πατάτες:

  1. Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Για τη συναρμολόγηση:

  1. Απλώνουμε τηγανητές πατάτες και γύρο σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  2. Περιχύνουμε με τζατζίκι, ντομάτα και κρεμμύδι σε φέτες πριν το σερβίρουμε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ