Θλίψη στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Ρίνο Μαρκέζι – Υπήρξε ο πρώτος προπονητής του Μαραντόνα στη Νάπολι

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Θλίψη στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Ρίνο Μαρκέζι, ο πρώτος προπονητής του Μαραντόνα στη Νάπολι.
  • Με πλούσια καριέρα, κάθισε στους πάγκους της Ίντερ, της Γιουβέντους και της Νάπολι, την οποία ανέλαβε σε δύο διαφορετικές περιόδους.
  • Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη Φιορεντίνα κατακτώντας τίτλους, ενώ για την απώλειά του εξέφρασαν τη θλίψη τους αρκετοί ιταλικοί σύλλογοι.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Θλίψη στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Ρίνο Μαρκέζι, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος προπονητής του Μαραντόνα στη Νάπολι.

Με πλούσια καριέρα στο βιογραφικό του κάθισε στους πάγκους της Ίντερ και της Γιουβέντους, ενώ ως ποδοσφαιριστής έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του στις 25 Σεπτεμβρίου 1960 με τη φανέλα της Φιορεντίνα, στην οποία παρέμεινε έως το 1966.

Με τους «βιόλα» κατέκτησε δύο Κύπελλα Ιταλίας, ένα Κύπελλο Μιτροπά και το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1960-61.

Για την απώλειά του εξέφρασαν τη θλίψη τους αρκετοί ιταλικοί σύλλογοι, καθώς και ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Ο Μαρκέζι είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «Παρτενοπέι» σε δύο διαφορετικές περιόδους, από το 1980 έως το 1982 και από το 1984 έως το 1985.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google