Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Χαλκιδική: Νεκρός ανασύρθηκε ηλικιωμένος από παραλία του Νέου Μαρμαρά

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης(15/08), από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μπανιέρες Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, ένας 81χρονος.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος ηλικιωμένος  διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Διαβατών.

Κρήτη: Φωτιά στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου – Προκάλεσε υλικές ζημιές σε γραφείο στον πρώτο όροφο – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, κάτοικοι και διερχόμενοι στη Λεωφόρο Δημοκρατίας είδαν καπνούς να βγαίνουν από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, επιτόπου έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, που περιόρισαν τη φωτιά και τις καταστροφές που προκάλεσε.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά προκάλεσε ζημιές κυρίως σε γραφείο του πρώτου ορόφου.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ανέλαβε να διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Φαράγγι Σαμαριάς: Απεγκλωβισμός δύο περιπατητών – Είχαν χάσει τον δρόμο τους

Δύο περιπατητές απεγκλωβίστηκαν από επικίνδυνο σημείο στο Λινοσέλι, στο Φαράγγι Σαμαριάς, στο δήμο Σφακίων. Οι περιπατητές είναι ζευγάρι τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ηλικίας 24 και 25 ετών, ενώ μαζί τους ήταν και δύο αδέρφια ηλικίας 24 και 27 χρονών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαράγγι είναι κλειστό μετά το ατύχημα με τον Ισπανό τουρίστα ο οποίος ακρωτηριάστηκε από κατολίσθηση που σημειώθηκε έπειτα από σεισμική δόνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost από το σημείο του συμβάντος, οι 4 τουρίστες έχασαν τον δρόμο τους και βρέθηκαν σε μια επικίνδυνη περιοχή μέσα στο φαράγγι, στο Λινοσέλι, όπου το έδαφος είναι απότομο και το μονοπάτι δύσκολο στη διάβαση.

Στην προσπάθειά τους να το περάσουν η μία 24χρονη κοπέλα έπαθε κρίση πανικού, ενώ το ζευγάρι βρήκε τρόπο να φύγει από το σημείο και να καλέσει βοήθεια. Στην περιοχή, που είναι εύκολο να σημειωθούν κατολισθήσεις, έσπευσαν 11 στελέχη της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα. Με προσοχή οι πυροσβέστες προχώρησαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες στις απαραίτητες ενέργειες για να απεγκλωβίσουν το ζευγάρι από την επικίνδυνη περιοχή.

Τήνος: Οδηγός εμπόδισε το τάμα των πιστών – Παράτησε το αυτοκίνητό του πάνω στην διαδρομή για τον ναό της Παναγίας – ΦΩΤΟ

Ασυνείδητος οδηγός στην Τήνο φαίνεται να αδιαφορεί για την επιθυμία των πιστών να φτάσουν γονυπετείς στο ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας με σκοπό να εκπληρώσουν το τάμα τους στην εικόνα της Παναγίας.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr ο θρασύς οδηγός παράτησε το αυτοκίνητό του το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου ακριβώς πάνω στην διαδρομή που οδηγεί στον Ιερό ναό εμποδίζοντας τους πιστούς που κατευθύνονται γονυπετείς με στόχο να εκπληρώσουν το τάμα τους.

«Φωτογραφία από την Τήνο, 10 το βράδυ και ακόμα πιστοί ανεβαίνουν στα γόνατα προκειμένου να πραγματοποιήσουν το τάμα τους στην Παναγία. Αλλά βρέθηκε αυτός που θα φέρει “εμπόδια” στο τάμα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναγνώστης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου γίνεται στο νησί της Τήνου με τους πιστούς να φτάνουν γονυπετείς στο ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην εικόνα της Παναγίας.

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Ζάκυνθος: Βυθίστηκε το σκάφος που τυλίχθηκε στις φλόγες – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Καλά στην υγεία τους είναι οι πέντε υπήκοοι Αγγλίας που επέβαιναν σε πολυεστερικό σκάφος, το οποίο ξαφνικά τυλίχθηκε στις φλόγες σε θαλάσσια περιοχή βόρεια βορειανατολικά της Ζακύνθου σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από την ακτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού, το σκάφος στη συνέχεια βυθίστηκε, ενώ οι επιβαίνοντες παρελήφθησαν από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή.

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Αθήνα: Άδεια πόλη τον Δεκαπενταύγουστο – Γεμάτο τουρίστες το ιστορικό κέντρο

Άδεια πόλη ήταν σήμερα η Αθήνα, με τους περισσότερους δρόμους να μην έχουν κίνηση, ενώ κάποιοι δεν είχαν ούτε παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε μερικές από τις γειτονιές της. Και αυτό γιατί όσοι έμειναν στο κλεινόν άστυ, με τις υψηλές θερμοκρασίες σήμερα προτίμησαν να πάνε σε κοντινές παραλίες ή να επισκεφτούν κάποιον δικό τους που γιόρταζε.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα όμως στο ιστορικό κέντρο, από το Μοναστηράκι μέχρι του Μακρυγιάννη, που ήταν γεμάτο κόσμο. Η συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας είναι γνωστό ότι προσελκύει ξένους τουρίστες που επέλεξαν την πρωτεύουσα για τις διακοπές τους ή για ενδιάμεσο σταθμό πριν καταλήξουν σε κάποιο νησί ή πριν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Ήσυχες μέρες του Δεκαπενταύγουστου με λιγοστούς κατοίκους, άδειους δρόμους χωρίς μποτιλιαρίσματα και πολλούς τουρίστες, κυρίως σε Πλάκα και Μοναστηράκι. Σήμερα στους δρόμους κυκλοφορούσαν όσοι αγαπούν τις ήσυχες βόλτες στα στέκια της πόλης και φυσικά όσοι επαγγελματίες ήταν υποχρεωμένοι να εργάζονται.

Οι τελευταίοι Αθηναίοι έφυγαν το πρωί, από τον Πειραιά και από την Ραφήνα σήμερα, αλλά η κίνηση και στα δύο λιμάνια ήταν σήμερα ομαλή και πολύ λιγότερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.  Από τον Πειραιά αναχώρησαν σήμερα 22.314 επιβάτες και από την  Ραφήνα 7.608 επιβάτες.

 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Μίλησαν» τα κινητά των Κροατών – Τι αναζητούσαν στο διαδίκτυο μετά τα επεισόδια

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο των Κροατών χούλιγκαν μετά τα επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με το Star, στα κινητά των Κροατών που προφυλακίστηκαν υπάρχουν πολλές αναζητήσεις στη Google με τις λέξεις κλειδιά που αναζητούσαν να είναι Ηγουμενίτσα, Πειραιάς και Ολυμπιακό Στάδιο. Γεγονός που αποδεικνύει πως οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προσπαθούσαν να βρουν τρόπους διαφυγής από τη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από τη συμπλοκή και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΛΑΣ ερευνούν τις διαδρομές που έκαναν οι χούλιγκαν, καθώς κάποιοι από τους συλληφθέντες, εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα, στα σύνορα προς Αλβανία, αλλά και στον Πειραιά.

Όπως αποδεικνύουν οι αναζητήσεις τους, μπορεί να είχαν προετοιμάσει την αιματηρή επίθεσή τους, όμως δεν είχαν οργανώσει κανένα σχέδιο διαφυγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ