Σεισμός στα Χανιά: Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από το ορθοπεδικό χειρουργείο υποβλήθηκε, ο άτυχος 45χρονος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε το πρωί της Κυριακής (13/08) κατά την διάρκεια πεζοπορίας στο Φαράγγι της Σαμαριάς, από πτώση βράχου, λόγω σεισμού.

Σεισμός στα Χανιά: Μήνυμα από το 112 – «Αποφύγετε φαράγγια και βράχους»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο τραυματίας θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο Νοσηλείας και αποκατάστασης, μόλις κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του οι γιατροί.

Ο σεισμός έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε την πτώση βράχων που έπεσαν με ορμή στο πόδι του, προκαλώντας του σοβαρότατα τραύματα. Το ατύχημα συνέβη περίπου στη μέση της διαδρομής, με τον γιατρό από την Αγ. Ρούμελη να βρίσκεται στο πλευρό του τραυματία από την πρώτη στιγμή.

Κρήτη: Αισθητός σε όλη την περιφέρεια Χανίων ο σεισμός – Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας στο enikos.gr

Για τη διάσωσή του στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με 8 οχήματα, 25 υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, την 3η ΕΜΑΚ, την 3η ΕΜΟΔΕ, και 2 ελικόπτερα.

Τραυματίας σεισμός Χανιά

Τραυματίας σεισμός Χανιά

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η εκκένωση του Εθνικού Δρόμου Σαμαριάς, μετά τις βραχολισθήσεις που προκάλεσε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις 10:40 το πρωί.

Oι επισκέπτες εξέφρασαν στην ΕΡΤ τον φόβο που ένιωσαν όταν μετά από τον σεισμό, άρχισαν οι κατολίσθησεις και σηκώθηκε ένα πυκνό σύννεφο σκόνης. Ωστόσο παρά την ταλαιπωρία και τον φόβο, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την άμεση επέμβαση των συναρμόδιων αρχών και την υποστήριξη που είχαν στον δύσκολο δρόμο της επιστροφής, τόσο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, όσο και από τους υπαλλήλους του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Κλείνουν όλα τα φαράγγια λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νικόλαου Καλογερή, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα φαράγγια για σήμερα Κυριακή, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στα Χανιά.

Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό από τις 11:00 σήμερα αμέσως μετά το ατύχημα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε και από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ότι, λόγω του σεισμού, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών στα φαράγγια και λοιπές πεζοπορικές διαδρομές σε έντονο ανάγλυφο της ΠΕ Ρεθύμνης, λόγω του φόβου κατολισθήσεων από ενδεχόμενο μετασεισμό

Η απαγόρευση ισχύει έως το βράδυ της 15ης Αυγούστου 2023, οπότε θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, ανάλογα κα με την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ