Τζο Μπάιντεν: Υποσχέθηκε να επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές στη Χαβάη «το συντομότερο δυνατό»

Την υπόσχεση ότι θα επισκεφθεί την Χαβάη «το συντομότερο δυνατό» έδωσε ο Τζο Μπάιντεν , την ώρα που η μάχη απέναντι στις φονικές φωτιές συνεχίζεται.

Meteo: Οι συνθήκες που οδήγησαν στην εκρηκτική συμπεριφορά της φωτιάς στην Χαβάη – Οι ομοιότητες με το Μάτι

Ειδικότερα, ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο στη βόρεια Πολιτεία του Ουισκόνσιν, αφιέρωσε την αρχή της ομιλίας στις φονικές πυρκαγιές που κόστισαν την ζωή τουλάχιστον σε 99 ανθρώπους.

«Η σύζυγός μου Τζιλ (Μπάιντεν) και εγώ θα πάμε στη Χαβάη το συντομότερο δυνατό» δήλωσε, διευκρινίζοντας, «θέλω να βεβαιωθώ ότι δεν θα διαταράξουμε τις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας».

Χαβάη: Ο κόσμος καίγεται και η Πάρις Χίλτον κάνει ανέμελη διακοπές

Ένα προεδρικό ταξίδι είναι ένα περίπλοκο θέμα σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης και ασφάλειας, για το οποίο απαιτούνται πολλοί τοπικοί πόροι.

Ο Μπάιντεν είπε ότι μίλησε επανειλημμένα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, τον Τζος Γκριν, και υπενθύμισε ότι αμέσως υπέγραψε διάταγμα που κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Χαβάη: Στους 99 οι νεκροί από τις φωτιές, 1.300 οι αγνοούμενοι – Φόβοι για διπλασιασμό των θυμάτων

«Είναι ένας περίπλοκος τρόπος να πεις πως ό,τι χρειαστείτε, θα το έχετε», όσον αφορά την έκτακτη ομοσπονδιακή βοήθεια, δήλωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν επικρίθηκε από τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση για την απάντησή του, η οποία κρίθηκε ανεπαρκής, ακόμα και αδιάφορη, απέναντι σε αυτή τη μεγάλη καταστροφή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε γρήγορα ομοσπονδιακούς πόρους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πυρκαγιές στην αρχή μιας ομιλίας την περασμένη Πέμπτη στο Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα.

‘Εκτοτε δεν είχε μιλήσει δημόσια, κυρίως όταν ο θλιβερός απολογισμός επιδεινώθηκε δραματικά το Σαββατοκύριακο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ