Φαράγγι Σαμαριάς: Απεγκλωβισμός δύο περιπατητών – Είχαν χάσει τον δρόμο τους

Δύο περιπατητές απεγκλωβίστηκαν από επικίνδυνο σημείο στο Λινοσέλι, στο Φαράγγι Σαμαριάς, στο δήμο Σφακίων. Οι περιπατητές είναι ζευγάρι τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ηλικίας 24 και 25 ετών, ενώ μαζί τους ήταν και δύο αδέρφια ηλικίας 24 και 27 χρονών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαράγγι είναι κλειστό μετά το ατύχημα με τον Ισπανό τουρίστα ο οποίος ακρωτηριάστηκε από κατολίσθηση που σημειώθηκε έπειτα από σεισμική δόνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost από το σημείο του συμβάντος, οι 4 τουρίστες έχασαν τον δρόμο τους και βρέθηκαν σε μια επικίνδυνη περιοχή μέσα στο φαράγγι, στο Λινοσέλι, όπου το έδαφος είναι απότομο και το μονοπάτι δύσκολο στη διάβαση.

Στην προσπάθειά τους να το περάσουν η μία 24χρονη κοπέλα έπαθε κρίση πανικού, ενώ το ζευγάρι βρήκε τρόπο να φύγει από το σημείο και να καλέσει βοήθεια. Στην περιοχή, που είναι εύκολο να σημειωθούν κατολισθήσεις, έσπευσαν 11 στελέχη της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα. Με προσοχή οι πυροσβέστες προχώρησαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες στις απαραίτητες ενέργειες για να απεγκλωβίσουν το ζευγάρι από την επικίνδυνη περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ