Νέα Φιλαδέλφεια – Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Παραμένουν ασύλληπτοι τουλάχιστον 10 Κροάτες χούλιγκαν

Στον εντοπισμό και την σύλληψη των Κροατών χούλιγκαν που φέρονται να βρίσκονται ακόμη στην χώρα μας και να είχαν σχέση με την καταδρομική επίθεση στην Νέα Φιλαδέλφεια στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια στιγμή οι κροατικές αρχές κωλυσιεργούν και δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα για αποστολή των ποινικών μητρώων των κρατούμενων Κροατών.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Μιλούν» τα κινητά των Κροατών χούλιγκαν

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Open, εκτιμάται ότι αυτή την στιγμή ενδέχεται να βρίσκονται στην Ελλάδα περισσότεροι από 10 Κροάτες, που παραμένουν ασύλληπτοι. Ο συγκεκριμένος αριθμός προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν οι αρχές από τους μεθοριακούς σταθμούς και τους Κροάτες που μπήκαν στην χώρα την επίμαχη ημέρα της επίθεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία,  κάποιοι από αυτούς τους Κροάτες δεν έχουν συλληφθεί αλλά δεν έχουν βγει από την χώρα.

Για αυτούς οι αρχές ψάχνουν στοιχεία για την συμμετοχή που είχαν στην αιματηρή καταδρομική επίθεση στην Νέα Φιλαδέλφεια ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που μπορεί να εμπλέκονται.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν απαντήσεις για τον δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη σε ΒΙΝΤΕΟ, DNA και κινητά

Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι από τον έλεγχο των επικοινωνιών θα βρουν και άλλα στοιχεία. Επιπλέον εκτιμούν ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους από την Κροατία έως και την Αθήνα οι Κροάτες είχαν επικοινωνία μεταξύ τους και οι τελευταίες κλήσεις και τα μηνύματα ίσως να αποτελέσουν πολύτιμα ευρήματα για τις έρευνες.

Ταυτόχρονα οι ελληνικές αρχές ψάχνουν το παρελθόν των κατηγορούμενων Κροατών και έχουν ζητήσει μέσω του συστήματος SIRENE από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από την Κροατία να αποστείλει το ποινικό μητρώο τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι τώρα οι κροατικές αρχές, αν και είναι υποχρεωμένες, δεν έχουν απαντήσει.

Νέα Φιλαδέλφεια: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο με το τάγμα εφόδου των Κροατών χούλιγκαν

Οι αρχές της Κροατίας δεν μπορούν να αρνηθούν αλλά μπορούν να καθυστερήσουν την αποστολή. Έτσι στις ελληνικές αρχές υπάρχει προβληματισμός για ενδεχόμενη καθυστέρηση στην υπόθεση αφού το ποινικό μητρώο είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την ελληνική Δικαιοσύνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ