Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη: Η «καλησπέρα» του Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου – ΒΙΝΤΕΟ

«Ανακούφιση» χαρακτήρισε την κατάκτηση του Champions League, από την ομάδα του, Μάντσεστερ Σίτι, για πρώτη φορά στην Ιστορία των «Πολιτών», ο Πεπ Γκουαρδιόλα και τόνισε πως είναι «τιμή να παίζουμε στο ευρωπαϊκό Super Cup», ενόψει του αυριανού μεγάλου αγώνα με τη Σεβίλλη (16/8) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Καταλανός προπονητής, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους σε τρεις γλώσσες. Στα αγγλικά για την Μάντσεστερ Σίτι, τα ισπανικά για την Σεβίλλη και τα ελληνικά καθώς ο τελικός γίνεται στην Ελλάδα. Αφού είπε «good afternoon» και «buenas tardes» , ρώτησε έναν από τους συνεργάτες του πώς είναι ο χαιρετισμός στα ελληνικά και στη συνέχεια είπε «καλησπέρα».

Ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, δήλωσε στη συνέχεια: «Είναι ανακούφιση για εμάς η κατάκτηση του Champions League, να σου λένε πως είσαι επτά χρόνια χωρίς να το κατακτάς, είναι δύκολο να παίρνεις το τρόπαιο. Δεν είναι πάντως αρκετό, αν ήταν έτσι θα τους αφήναμε όλους σπίτι. Είμαστε αρκετά πεινασμένοι για να αγωνιστούμε, να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας. Εάν κάποιος θέλει να μας αφαιρέσει τα τρία στέμματα, θα χρειαστεί να παλέψουν μαζί μας».

Ο Γκουαρδιόλα πρόσθεσε: «Χρειάζεται να κατακτήσεις είτε το Champions League είτε το Europa League για να είσαι σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου και να αγωνιστείς αύριο. Δεν είναι εύκολο, ίσως γιά την Σεβίλλη ήταν ευκολότερο επειδή έχουν κατακτήσει πολλά Europa League. Όταν παίζουν καλά, νικούν, έχουν χαρακτήρα και αντοχή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαιρόμαστε που δίνουμε αυτό το ματς επειδή χρειάστηκε να κατακτήσουμε το Champions League. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία, ποιος ξέρει πότε θα επιστρέψουμε».

«Ίσως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ο ντε Μπρόινε»

Ο τραυματισμός του αρχηγού της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν ντε Μπρόινε, στη νίκη των «Πολιτών» με 3-0 επί της Μπέρνλι στην πρεμιέρα της Premier League φαίνεται πως είναι σοβαρός και ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί χειρουργείο, όπως διευκρίνησε ο τεχνικός της Σίτι.

Ο ντε Μπρόινε τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο, στον ιγνυακό τένοντα, που είχε τραυματιστεί και από από δύο μήνες, στον τελικό του Champions League. Αυτή τη φορά, όμως πρόκεται για βαριά θλάση με τα βελγικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως δεν θα αγωνιστεί ξανά το 2023.

O Πεπ Γκουαρδιόλα, εξήγησε σχετικά: «Θα δούμε τις επόμενες ημέρες για την επέμβαση. Το χειρουργείο είναι χειρουργείο. Θα χρειαστεί 3-4 μήνες”, δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως όλα δείχνουν ότι η απόφαση θα είναι να γίνει επέμβαση. “Ο τραυματισμός του Κέβιν είναι πλήγμα, μεγάλη απώλεια. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αν λείψει για πολύ καιρό, είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Πρέπει να προχωρήσουμε. Έχουμε εναλλακτικές. Ο Κέβιν είναι αναντικατάστατος, αλλά έχουμε ταλαντούχους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ