Νέα Φιλαδέλφεια: «Θέλω να βρεθεί ο δράστης, λυπάμαι για τον θάνατο του Μιχάλη» – Τι υποστηρίζει στην απολογία του Κροάτης

«Λυπάμαι πολύ για τον θάνατο του Μιχάλη και θέλω να βρεθεί ο δράστης. Δεν είναι στην κουλτούρα μας στην Ντιναμό να χρησιμοποιούμε μαχαίρια ή να σκοτώνουμε» ανέφερε στην απολογία του, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το enikos.gr, ένας εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία οδήγησαν στον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει πως υπάρχει βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας του Μιχάλη – Ο ρόλος των δύο «τσιλιαδόρων»

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Είμαι απλός φίλαθλος της ομάδας. Στην Ελλάδα ήρθα την Δευτέρα αεροπορικώς από την Βιέννη, όπου ζω μόνιμα μαζί με την οικογένειά μου και εργάζομαι. Ήρθα για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ και θα μέναμε μέχρι την Πέμπτη όπου είχα κλείσει εισιτήριο επιστροφής. Εισιτήριο για τον αγώνα θα αγόραζα από το γήπεδο. Μέσω Airbnb είχα κάνει κράτηση για διαμέρισμα στην Αθήνα στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Όπως σας είπα ήρθα αεροπορικώς από την Βιέννη μαζί με τον… και συναντηθήκαμε στην Ελλάδα με τον… και μεταβήκαμε στον σταθμό Ειρήνη», ανέφερε αρχικά στην απολογία του ο οπαδός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την Αστυνομία» λέει ο πατέρας ενός εκ των Κροατών χούλιγκαν

«Εκεί μεταβήκαμε με ταξί γύρω στις 20:00. Πήγαμε στον συρμό με κατεύθυνση τον Περισσό και εκεί συνάντησα και άλλους Κροάτες, οι οποίοι είχαν ως σκοπό να δουν την προπόνηση της Ντιναμό στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως και εγώ. Όταν φτάσαμε στο γήπεδο, που δεν θυμάμαι ακριβώς τι ώρα είδα να εκτυλίσσεται το επεισόδιο και ξαφνικά άγνωστα άτομα μας επιτέθηκαν. Φοβήθηκα πολύ για την σωματική μου ακεραιότητα και προσπάθησα να διαφύγω. Τότε έπεσα πάνω σε αστυνομικούς, οι οποίοι με συνέλαβαν», υποστήριξε σχετικά με την στιγμή των επεισοδίων.

«Έχει κατασχεθεί το κινητό μου και ζητώ να εξεταστεί. Δεν μετείχα με τους Κροάτες που πετούσαν ρόπαλα και επιτίθονταν. Αποδοκιμάζω την βία και μετέχω ειρηνικά στο ποδόσφαιρο. Λυπάμαι πολύ για τον θάνατο του Μιχάλη και θέλω να βρεθεί ο δράστης. Δεν είναι στην κουλτούρα μας στην Ντιναμό να χρησιμοποιούμε μαχαίρια ή να σκοτώνουμε. Δεν νιώθω ένοχος για κάτι που δεν έχω κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε 16 φυλακές της χώρας οδηγούνται οι συλληφθέντες – Σε εξέλιξη οι απολογίες των τελευταίων 34 χούλιγκαν

Ο δικηγόρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση, Βασίλης Νουλέζας, μιλώντας στο enikos.gr ανέφερε ότι: «Οι Κροάτες εντολείς μας δεν διώκονται ούτε απολογήθηκαν για ανθρωποκτονία με δόλο, Αρθρου299ΠΚ, δεν έχει συνταχθεί κατηγορητήριο παρά μόνον ένα προσχέδιο με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο Αρθρ299ΠΚ, ούτε υπάρχει αυτή η κατηγορία πλην του διαβιβαστικού εγγράφου της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αττικής και της Διάταξης για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης DNA.

Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία έχει τραγικές ελλείψεις και κενά. Είναι θολή και αδύναμη, όπως δηλώνει η πολιτική αγωγή. Δεν υπάρχει ακόμη αποτέλεσμα με βάση το βιντεοληπτικό υλικό για την ταυτότητα του δράστη του στυγερού εγκλήματος ούτε κατάθεση μαρτυρία αυτόπτη. Δεν γνωρίζουμε ποιος σκότωσε τον Μιχάλη. Αν μέχρι να περαιωθεί η ανάκριση δεν βρεθεί ο δράστης ο δολοφόνος του, οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν για εγκληματική οργάνωση Αρθρ187ΠΚ με κατηγορίες κυρίως πλημμεληματικές, χωρίς να γνωρίζουμε ποιος τον μαχαίρωσε».

Επιπλέον τόνισε ότι: «Για το βαρύτερο έγκλημα πρέπει να διορθωθούν και να συμπληρωθούν αυτές οι αδυναμίες πλημμέλειες στο στάδιο της προανακρίσεως. Υπάρχει μια προχειρότητα ως τώρα και μια βιασύνη να περατωθούν οι απολογίες και να προφυλακισθούν οπωσδήποτε 100 Κροάτες που δεν μετείχαν όλοι στην δολοφονία. Αλλιώς δεν πηγαίνουμε σε δίκαιη ποινική δίκη. Θα αποδειχθεί όλη αυτή η διαδικασία άκυρη φιάσκο. Αυτή η βιασύνη και προχειρότητα θα εκθέσει την Δικαιοσύνη διεθνώς. Πλην των πλημμελειών και των λαθών παραλείψεων της ΕΛ.ΑΣ. που δεν παρενέβησαν έγκαιρα και δεν συνέλαβαν όλους ανεξαιρέτως που ενεπλάκησαν στα επεισόδια παρά μόνον Κροάτες, δύο Έλληνες, φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, έναν Αλβανό με μαχαίρι και έναν Αυστριακό που ήταν μακριά από το σημείο του εγκλήματος και εκπροσωπώ. Η μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη θα δικαιωθεί μόνον με την παραπομπή και παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ