Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την Αστυνομία» λέει ο πατέρας ενός εκ των Κροατών χούλιγκαν

Ο πατέρας ενός εκ των Κροατών κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, μίλησε στον κροατικό τηλεοπτικό σταθμό RTL για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο γιος του, αλλά και τους φόβους του.

Ο γιος του μόλις πριν από δύο μήνες γιόρτασε τα 18α γενέθλιά του, πάσχει από διαβήτη τύπου 1 και ταξίδεψε στην Ελλάδα εν αγνοία των γονιών του.

«Το έμαθα στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης. Μιλήσαμε για περίπου 3-4 λεπτά. Σύμφωνα με όσα μου είπε η κατάσταση είναι καλή. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την αστυνομία. Η αστυνομία τους εκτιμά και τους σέβεται. Δεν τους δέρνει ούτε κάνει κάτι άλλο μαζί τους, όλα καλά. Το μόνο πράγμα είναι ότι τα αγόρια δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο ή να αλλάξουν ρούχα» τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο γιος του έχει διαβήτη τύπου 1, αλλά μπορεί ο ίδιος να φροντίσει τον εαυτό του. Αν τελειώσει η αγωγή του, τον διαβεβαίωσαν, όπως είπε, ότι μπορούν να τον πάνε στο γιατρό. Δεν έχει τραυματιστεί και είναι γενικά καλά στην υγεία του.

Οι γονείς δεν γνώριζαν ότι θα πήγαινε στην Ελλάδα, αλλά τους είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε σε έναν συνάδελφό του στο Ζάγκρεμπ και προμηθεύτηκε από εκείνους 140 ευρώ, ενώ πουλώντας προσωπικά του αντικείμενα όπως μπουφάν και μπλουζάκια, μάζεψε 600 ευρώ. «Επικοινώνησα ξανά μαζί του τη Δευτέρα στις 12:30. Μου είπε ότι ήταν στο σπίτι ενός συναδέλφου, ότι είχε ξυπνήσει και πήγαινε να κάνει μπάνιο και να φάει κάτι. Ωστόσο, του τηλεφώνησα γύρω στις 14:30, αλλά απάντησε μια ελληνική φωνή. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν μπορούσα να τον ακούσω πια» τόνισε ο πατέρας του 18χρονου, επιβεβαιώνοντας ότι ο γιος του είναι μέλος των Bad Blue Boys.

«Το πρωί της Τρίτης, έτυχε να βρω στο διαδίκτυο δύο φωτογραφίες που τον έδειχναν να μπαίνει στο λεωφορείο και να κατευθύνεται προς τον δικαστή. Τον αναγνώρισα από το γκρι παντελόνι και το τατουάζ στο μπράτσο του» πρόσθεσε και σημείωσε ότι σύμφωνα με όσα του είπε ο γιος του, όλα όσα γράφονται δεν είναι αλήθεια, ότι υπάρχουν πολλά ψέματα και ότι δεν έχουν πρόβλημα με τις Αρχές.

Σχετικά με τον θάνατο του 29χρονου είπε: «Το έχω πει εκατό φορές, λυπάμαι. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια αυτού του αγοριού, ανεξάρτητα από τη χώρα ή τη θρησκεία του. Μια ζωή χάθηκε, αλλά ξέρουμε γιατί. Φταίχτες είναι τα ελληνικά τελωνεία και η αστυνομία. Είχαν επιστολή από το Μαυροβούνιο και την Κροατία ότι τους πλησίαζαν 21 αυτοκίνητα με πινακίδες που είχαν φωτογραφηθεί. Όμως η ελληνική αστυνομία δεν άνοιξε καν εκείνα τα χαρτιά, πέρασαν χωρίς κανένα πρόβλημα».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο γιος του θα επιστρέψει. «Υποθέτω ότι δεν θα μείνουν εκεί, είναι παιδιά 20 ετών. Το 80% είναι αγόρια 20 ετών. Αν θα τους κρεμάσουν ή θα τους σταυρώσουν δεν ξέρω» σχολίασε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ