Κακοκαιρία Elias – Λάρισα: «Πνιγμένο» στις λάσπες το Σωτήριο – «Η λέξη απελπισία είναι λίγη για να χαρακτηρίσει όσα ζούμε» – ΦΩΤΟ

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους στο Σωτήριο στη Λάρισα, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias. Η περιοχή, λίγες ημέρες πριν, είχε «χτυπηθεί» και από τον «Daniel». Για τις πρωτόγνωρες σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά το χτύπημα των ακραίων καιρικών φαινομένων μίλησε στο enikos.gr o πρόεδρος του χωριού Βασίλης Ντελόπουλος.

Κακοκαιρία Elias: Σκυλάκι σφήνωσε στα κάγκελα πόρτας στο Σωτήριο Λάρισας – Το απεγκλώβισε ο πρόεδρος του χωριού

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Το Σωτήριο παραμένει βουτηγμένο στις λάσπες και τα χώματα, ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων έχει εκκενώσει το χωριό», μας λέει ο κ. Ντελόπουλος.

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 στη Μαγνησία – «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αχίλλειο απομακρυνθείτε προς Λάρισα»

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν κάτοικοι οι οποίοι από δική τους επιλογή αρνούνται να φύγουν από την περιοχή. «Υπάρχουν πέντε άνθρωποι οι οποίοι δεν λένε να φύγουν και παραμένουν κλεισμένοι στον πρώτο όροφο του κτιρίου της κοινότητας

Εξακολουθούν να βρίσκονται σε σοκ από την επέλαση της προηγούμενης κακοκαιρίας», εξηγεί ο κ. Βασίλης Ντελόπουλος και συνεχίζει: «Οι τρεις είναι ηλικιωμένοι και οι άλλοι δύο νεότεροι σε ηλικία»

Όπως αποκαλύπτει μάλιστα, με πρωτοβουλία του ίδιου και με την συμβολή της πυροσβεστικής το μεσημέρι της Παρασκευής (26/09) στους ανθρώπους αυτούς δόθηκαν φαγητά και φάρμακα.

Στην συνέχεια στις δηλώσεις του στο enikos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας μίλησε για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι δύο θεομηνίες μέσα σε διάστημα περίπου 20 ημερών.

«Δεν είναι λίγο να μας σφυροκοπούν τα φαινόμενα για δεύτερη απανωτή φορά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η λέξη απελπισία είναι λίγη για να χαρακτηρίσει όλα αυτά που ζούμε. Το κόστος είναι τεράστιο και δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους την καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Οι ζημιές στα σπίτια είναι τεράστιες και σε πολλά η πρόσβαση είναι αδύνατη. Οι άνθρωποι δεν έχουν πού να πάνε και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μετακομίσει σε συγγενικά πρόσωπα, έχουν νοικιάσει σπίτια, ενώ κάποιοι άλλοι μένουν σε ξενοδοχεία.

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι περιγράφονται. Ο κόσμος έχει απελπιστεί και ζει με τον φόβο ότι θα ακολουθήσουν χειρότερα με την κατάσταση να θυμίζει πόλεμο», καταλήγει ο κ. Βασίλης Ντελόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ