Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η δημιουργία ισχυρού πρωτοβάθμιου δικτύου υγείας

«Για εμάς είναι προτεραιότητα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας που θα υπηρετεί καθημερινά τον πολίτη» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι Κεφαλονιάς.

«Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» είπε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης, που στη συνάντηση που είχε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενημερώθηκε – όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – για «την υποστελέχωση και την υστέρηση σε κτιριακές υποδομές» που κατά τους υγειονομικούς αποτελούν και «τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη αναφέρει:

«Τα προβλήματα, δυστυχώς, και εδώ είναι πολλά, όπως συμβαίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για εμάς είναι προτεραιότητα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας, που θα υπηρετεί καθημερινά τον πολίτη, και να δοθούν κίνητρα σε όλες τις ειδικότητες για να έρθουν γιατροί στα νησιά μας. Και, βέβαια, προτείνουμε να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η περιπέτεια της πανδημίας ήταν ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όμως, μάλλον δεν ακούστηκε. Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι προτεραιότητα ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη.

Η αποτυχία αποτυπώνεται στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, που είναι οι δεύτερες υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη. Μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Γι’ αυτό, άμεσα στήριξη και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ίδιους πόρους για να ανασυγκροτήσουμε και να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ