Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Αναπάντητα ερωτήματα, 5 απομακρύνσεις αστυνομικών – Συγκλονίζει η συνομιλία της 28χρονης με το «100»

Σοκ προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο με το τηλεφώνημα της 28χρονης, η οποία δολοφονήθηκε από τον 39χρονο σύντροφο της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, στην Άμεση Δράση. Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη είναι Ένορκη Διοικητική Εξέταση και αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των αστυνομικών απομακρύνθηκε ο Διοικητής του Τμήματος και ακόμη 4 άτομα.

Πιο αναλυτικά ο διοικητής του Τμήματος αντικαταστάθηκε ενώ 4 αστυνομικοί βρίσκονται υπό έρευνα για τις ευθύνες τους. Ειδικότερα απομακρύνθηκαν η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και η οδηγός της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την πρώτη, όταν ζητούσε ένα περιπολικό για την ασφάλειά της. Επίσης, απομακρύνθηκε και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς η δολοφονία έγινε λίγα μέτρα από το φυλάκιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το enikos.gr έγραψε ότι και ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει παρά πολλά λάθη στην υπόθεση.

«Εδώ έχουν γίνει παρά πολλά λάθη. Εκφράζω και εγώ την οδύνη μου για αυτό το οποίο συνέβη. Οι πολιτικοί όμως δεν είναι μόνο για να εκφράζουν οδύνη. Πρέπει να λένε τα πεπραγμένα και τι πρέπει να γίνει». Παράλληλα η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι η 28χρονη «δεν δέχτηκε την υπηρεσία την οποία έπρεπε να δεχτεί».

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί» – Το τηλεφώνημα της 28χρονης στην Άμεση Δράση

Ανατριχιάζει το ηχητικό ντοκουμέντο από το τηλεφώνημα που έκανε η άτυχη 28χρονη στην Άμεση Δράση  λίγο πριν δολοφονηθεί εν ψυχρώ από τον πρώην σύντροφό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήση διαρκεί συνολικά 9 λεπτά. Ωστόσο η συνομιλία της 28χρονης με τον αστυνομικό στο 100 που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι μόλις 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ακούγονται φωνές και το κινητό της πέφτει από τα χέρια, τη στιγμή που η άτυχη Κυριακή δέχεται επίθεση από τον πρώην σύντροφό της.

Όπως προκύπτει, ο αστυνομικός του «100» στον οποίο το θύμα τηλεφώνησε και ζήτησε ένα περιπολικό έλαβε την απάντηση: «Το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Σύμφωνα με το Star, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης φέρεται να είπε στους ανωτέρους του ότι έδωσε αυτή την απάντηση εν τη ρύμη του λόγου. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι συνέβη αλλά κατάλαβα ότι ο κίνδυνος δεν ήταν εκείνη τη στιγμή που συνομιλούσαμε αλλά βρισκόταν στο σπίτι της, φέρεται να υποστήριξε ο αστυνομικός.

Η εκπομπή LIVE NEWS παρουσίασε το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση.

  • Αστυνομία: Άμεση Δράση
  • Θύμα: Ναι, καλησπέρα.
  • Αστυνομία: Γεια σας.
  • Θύμα: Βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων.
  • Αστυνομία: Ναι.
  • Θύμα: Και χρειάζομαι κάποιον να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.
  • Αστυνομία: Οπότε να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;
  • Θύμα: Ορίστε;
  • Αστυνομία: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην σας;
  • Θύμα: Όχι, είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα, περιμένει έξω από την πόρτα.
  • Αστυνομία: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.
  • Θύμα: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.
  • Αστυνομία: Σε ποια οδό;
  • Θύμα: Αριστοφάνους, Άγιοι Ανάργυροι. Σε πόση ώρα; Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;
  • Αστυνομία: Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα.
  • Θύμα: Ωραία, Κι εγώ τι πρέπει να κάνω; Να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς το σπίτι;
  • Αστυνομία: Του έχετε κάνει μήνυση;
  • Θύμα: Όχι.
  • Αστυνομία: Οπότε… αυτός τι κάνει; Περιμένει για ποιον λόγο;
  • Θύμα: Περιμένει για να μου… για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω. Να με χτυπήσει. Και χθες είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε τόσο.
  • Αστυνομία: Το όνομά σας;
  • Θύμα: Γρίβα Κυριακή.
  • Αστυνομία: Οπότε, αναμένει έξωθεν της οικίας της ο πρώην σύντροφός της, με σκοπό να σας ασκήσει βία έτσι;
  • Θύμα: Ναι.
  • Αστυνομία: Με σκοπό να της ασκήσει βία. Σε πόση ώρα θα είστε περίπου εκεί; Να γράψω; Θέλετε;
  • Θύμα: Δίπλα είμαι. Δίπλα είμαι. Σε δύο λεπτά θα είμαι εκεί εγώ.
  • Αστυνομία: Βρίσκεται πλησίον. Βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα να γράψω;
  • Θύμα: Τώρα ναι, αλλά είμαι με αυτοκίνητο με ένα φίλο μου και θέλουμε να πάμε σπίτι.
  • Αστυνομία: Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.
  • Θύμα: Εεε.. χάνομαι. Έχει έρθει εδώ.
  • Αστυνομία: Ο πρώην;
  • Θύμα: Ναι, είναι εδώ.
  • Αστυνομία: Οπότε να το στείλω στο αστυνομικό τμήμα;
  • Θύμα: Ναι (ακούγονται κραυγές και κάποιος να λέει “ασθενοφόρο γρήγορα”)
  • Αστυνομικός: Με ακούτε;

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα αστυνομικές πηγές ανέφεραν σχετικά με το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση, που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι εστάλη ατόφιο από την Τρίτη, από την ίδια την Αστυνομία τόσο στον εισαγγελέα όσο και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ελέγχονται όλοι, ενδελεχώς και στο ΑΤ και στο 100, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Τα βασικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η ΕΔΕ και η προκαταρκτική εξέταση είναι γιατί οι αστυνομικοί δεν κάλεσαν εκείνες την Άμεση Δράση, όπως και ο χρόνος αντίδρασης του φρουρού στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Όπως επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας σε περίπτωση που πράγματι διαπιστωθεί κίνδυνος για το καταγγελλόμενο πρόσωπο μπορεί ακόμα και να παραβιαστεί ο εσωτερικός κανονισμός και όχι μόνο να γίνει συνοδεία στο πρόσωπο αυτό αλλά και μεταφορά με περιπολικό.

Η στιγμή της δολοφονίας

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης παρουσίασε το MEGA.  Τα πλάνα, που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, σοκάρουν.

Είναι οι τελευταίες στιγμές της άτυχης Κυριακής. Όταν η 28χρονη βγήκε από το Α.Τ και καθώς μιλούσε στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση, είδε τον πρώην σύντροφο της να στέκεται κοντά στο τμήμα και τότε γύρισε τρέχοντας με σκοπό να μπει ξανά μέσα για να σωθεί.

Δυστυχώς, όμως, δεν προλαβαίνει. Ο δράστης αρχίζει να την κυνηγάει, και την μαχαιρώνει 5 φορές, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρή.

Η κατάθεση του φρουρού

Νέες λεπτομέρειες φέρνει στο φως και η κατάθεση του αστυνομικού που βρισκόταν στην σκοπιά έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων όπου έγινε η δολοφονία. «Κάποια στιγμή είδα την κοπέλα με τον νεαρό φίλο της που περπατούσαν κόντρα στο κατάστημα τυχερών παιγνίων. Μετά έστριψαν και τους έχασα. Σε λίγα λεπτά άκουσα ουρλιαχτά, αλλά δεν έβλεπα τίποτα από το σημείο που ήμουν. Βγήκα από τη σκοπιά και σε λίγα λεπτά είδα έναν άνδρα να μαχαιρώνει την κοπέλα στην πλάτη. Έτρεξα αλλά η κοπέλα είχε πέσει ήδη κάτω και αυτός είχε ήδη αυτομαχαιρωθεί. Τον κλώτσησα με το χέρι και έπεσε κάτω το μαχαίρι».

Είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε από χθες το enikos.gr ο φρουρός είναι καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και είχε φυλακιστεί στο παρελθόν. Το όνομα του το 2014 μπλέχτηκε σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Συγκεκριμένα, ο φρουρός είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, καθώς ήταν εμπλεκόμενος σε μεγάλη ποινική υπόθεση με πλαστά διαβατήρια στον Ασπρόπυργο, πριν από μερικά χρόνια. Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί κι άλλοι αστυνομικοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω αστυνομικός αποφυλακίστηκε ύστερα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε. Σημειώνεται ότι με βάση τον κανονισμό της αστυνομίας, όταν ένας ένστολος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για ποινική υπόθεση, τίθεται και σε διαθεσιμότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο αστυνομικός επέστρεψε στην ενεργό δράση, καθώς ανέμενε την εκδίκαση της υπόθεσής του και ο χρόνος της διαθεσιμότητάς του είχε πλέον λήξει, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Τι λέει η δικηγόρος του φρουρού

Η δικηγόρος του αστυνομικού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο ήταν σε θέση να προσφέρει βοήθεια και πρόσθεσε πως ο φρουρός δεν είχε οπτική επαφή.

«Το συμβάν έγινε σε σημείο που ο ίδιος δεν είχε οπτική επαφή. Αντιλήφθηκε την επίθεση τη στιγμή που ο δράστης αυτοτραυματίστηκε. Με το που αντιλήφθηκε, βγήκε αμέσως», υποστήριξε η δικηγόρος του Σταματία Μάρκου και, ρώτησε γιατί δεν έσπευσε για βοήθεια ο φίλος του θύματος.

«Η κοπέλα συνοδευόταν. Γιατί το άλλο άτομο δεν πρόλαβε να πάει; Ο εντολέας μου είναι ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, ακόμα και αν δεν ήταν αστυνομικός, θα είχε παρέμβει».

«Την ήθελα μόνο δική μου» είπε στους γιατρούς ο γυναικοκτόνος – Η επιστολή που είχε στείλει στην 28χρονη

Το μεσημέρι της Πέμπτης (4/4) αναμένεται να απολογηθεί ο 39χρονος δράστης, ο οποίος μετά τη δολοφονία, αυτοτραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο δράστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ωστόσο διαπιστώθηκε πως δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ουσιών στο αίμα του. Όπως προκύπτει, δηλαδή, το βράδυ της Δευτέρας (1/4), πριν από τη γυναικοκτονία, δεν είχε κάνει χρήση ουσιών, παρόλο που βρέθηκαν κάποια χάπια πάνω του.

Σύμφωνα με το MEGA, oι γιατροί του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» φέρεται να τον ρώτησαν τι έκανε, και εκείνος απάντησε: «Την σκότωσα». Όταν τον ρώτησαν γιατί, είπε: «Την ήθελα μόνο δική μου».

Ένα στοιχείο που παραπέμπει σε προμελέτη του εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους, είναι το γεγονός ότι ο 39χρονος φέρεται να ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική, απ’ όπου πήρε εξιτήριο σήμερα το μεσημέρι, με τους γιατρούς στο Δαφνί να επισημαίνουν πως «δεν χρήζει νοσηλείας».

Οι επιστολές του γυναικοκτόνου στην 28χρονη

Η εκπομπή Live News έφερε στην δημοσιότητα μέρος από επιστολή που είχε στείλει ο γυναικοκτόνος στην άτυχη Κυριακή.

«Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί θέλω να ακούσεις χωρίς να μιλάς. Έσβησες την εμπιστοσύνη που σου είχα με αυτό που έκανες. Το έκανες τόσο δύσκολο. Έπειτα με έπεισες με κλάματα ότι θέλεις να είμαστε μαζί. Σε πίστεψα. Σου είχα πει από την αρχή ότι έχω κάποια προβλήματα ψυχικά και με ναρκωτικές ουσίες. Πρώτη φορά τα έκοψα για να είμαστε μαζί. Δεν ξέρω αν θα τα κάνω όλα σωστά».

Και προσθέτει: «Δεν άφησες ποτέ τη σχέση σε ηρεμία. Έβγαζες φωτογραφίες. Γιατί όταν βγαίνουμε κοιτάς αλλού; Γιατί μου λες ψέματα; Σου είχα πει τα πάντα για εμένα. Όμως μπορώ, όταν όλα είναι καλά μεταξύ μας. Συνέχεια πάλευα. Όχι, δεν είσαι η μάνα μου όπως μου είχες πει».

Και καταλήγει λέγοντας: «Ήσουν όμως αυτή που είχες πει ότι με αγαπάς και θα είσαι εδώ για εμένα και ότι θα τα καταφέρουμε».

Πέθανε μόνη της και αβοήθητη – Έχασε το μωρό από το ξύλο και τους βιασμούς» – Σοκάρει η θεία της 28χρονης

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αναφέρει η θεία της 28χρονης. «Πέθανε μόνη της, αβοήθητη μες τον δρόμο, σαν το σκυλί. Είχε χάσει και μωρό από το ξύλο» λέει χαρακτηριστικά.

Με δάκρυα στα μάτια η θεία της άτυχης Κυριακής βρέθηκε χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου ξεψύχησε η ανιψιά της από τις αλλεπάλληλες μαχαιριές του πρώην συντρόφου της.

«Η Κυριακή δε μιλούσε. Τη βλέπαμε χτυπημένη, αλλά δε μας έλεγε τίποτα. Τη χτυπούσε συνέχεια. Μέχρι και ξυπόλυτη είχε έρθει στην αστυνομία και δεν έκαναν τίποτα. Πέθανε μόνη της και αβοήθητη μες τον δρόμο σαν το σκυλί, και αυτόν θα τον βγάλουν τρελό», είπε η θεία της 28χρονης στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».

«Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει. Φοβόταν. Πολλές φορές είχαμε πάει και του είχαμε ζητήσει τον λόγο για την κακοποίηση της Κυριακής. Μας έλεγε συνέχεια “συγγνώμη δε θα το ξανακάνω”. Από το ξύλο και τους βιασμούς είχε χάσει ένα μωρό. Τον φοβόταν, όποτε προσπαθούσε να φύγει την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα και την αδελφή της», πρόσθεσε η θεία της κοπέλας.

Η αδελφή του πατέρα της, μιλώντας στην εκπομπή είπε πως η 28χρονη μετά τον χωρισμό της από τον δράστη φαινόταν πιο χαρούμενη και πιο ήρεμη. Ήταν ενθουσιασμένη που θα γυρνούσε σελίδα στη ζωή της και δεν περίμενε ότι ο 39χρονος θα σταθεί εμπόδιο σε αυτό.

Η γιαγιά της τέλος με δάκρυα στα μάτια έκανε έκκληση να ληφθούν μέτρα ώστε να σταματήσουν οι γυναικοκτονίες.

«Πρέπει κάτι να γίνει, να μην ξαναθρηνήσουμε άλλη γυναίκα. Ας είναι το κοριτσάκι μου η τελευταία. Έχασα το καλύτερο παιδί», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ