Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Ξηλώθηκαν« ακόμη 4 αστυνομικοί από τις θέσεις τους

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους. Εκτός από τον Διοικητή του τμήματος, ο οποίος «ξηλώθηκε» και αντικαταστάθηκε, ακόμη τέσσερα άτομα απομακρύνθηκαν από τη θέση τους, καθώς έχουν προκύψει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες τους, που ερευνώνται.

Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και η οδηγός της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την πρώτη, όταν ζητούσε ένα περιπολικό για την ασφάλειά της. Επίσης, απομακρύνθηκε και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς η δολοφονία έγινε λίγα μέτρα από το φυλάκιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το enikos.gr έγραψε ότι και ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα αστυνομικές πηγές ανέφεραν σχετικά με το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση, που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι εστάλη ατόφιο από την Τρίτη, από την ίδια την Αστυνομία τόσο στον εισαγγελέα όσο και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ελέγχονται όλοι, ενδελεχώς και στο ΑΤ και στο 100, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Τα βασικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η ΕΔΕ και η προκαταρκτική εξέταση είναι γιατί οι αστυνομικοί δεν κάλεσαν εκείνες την Άμεση Δράση, όπως και ο χρόνος αντίδρασης του φρουρού στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Όπως επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας σε περίπτωση που πράγματι διαπιστωθεί κίνδυνος για το καταγγελλόμενο πρόσωπο μπορεί ακόμα και να παραβιαστεί ο εσωτερικός κανονισμός και όχι μόνο να γίνει συνοδεία στο πρόσωπο αυτό αλλά και μεταφορά με περιπολικό.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ