Άγιοι Ανάργυροι: Η κατάθεση του φρουρού του αστυνομικού τμήματος – «Έτρεξα αλλά η κοπέλα είχε πέσει ήδη κάτω»

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για την γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, τη στιγμή που προκύπτουν μία σειρά από ερωτήματα για αστυνομικούς που είχαν βάρδια το βράδυ της Δευτέρας 1/4.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και ο φρουρός που είχε βάρδια στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο ο 39χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε την 28χρονη Κυριακή. Το enikos.gr αποκαλύπτει όσα φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία:

«Κάποια στιγμή είδα την κοπέλα με τον νεαρό φίλο της που περπατούσαν κόντρα στο κατάστημα τυχερών παιγνίων. Μετά έστριψαν και τους έχασα. Σε λίγα λεπτά άκουσα ουρλιαχτά, αλλά δεν έβλεπα τίποτα από το σημείο που ήμουν. Βγήκα από τη σκοπιά και σε λίγα λεπτά είδα έναν άνδρα να μαχαιρώνει την κοπέλα στην πλάτη. Έτρεξα αλλά η κοπέλα είχε πέσει ήδη κάτω και αυτός είχε ήδη αυτομαχαιρωθεί. Τον κλώτσησα με το χέρι και έπεσε κάτω το μαχαίρι».

Είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε από χθες το enikos.gr ο φρουρός είναι καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και είχε φυλακιστεί στο παρελθόν.  Το όνομα του το 2014 μπλέχτηκε σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Συγκεκριμένα, ο φρουρός είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, καθώς ήταν εμπλεκόμενος σε μεγάλη ποινική υπόθεση με πλαστά διαβατήρια στον Ασπρόπυργο, πριν από μερικά χρόνια. Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί κι άλλοι αστυνομικοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω αστυνομικός αποφυλακίστηκε ύστερα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε. Σημειώνεται ότι με βάση τον κανονισμό της αστυνομίας, όταν ένας ένστολος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για ποινική υπόθεση, τίθεται και σε διαθεσιμότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο αστυνομικός επέστρεψε στην ενεργό δράση, καθώς ανέμενε την εκδίκαση της υπόθεσής του και ο χρόνος της διαθεσιμότητάς του είχε πλέον λήξει, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Τι λέει η δικηγόρος του φρουρού

Η δικηγόρος του αστυνομικού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο ήταν σε θέση να προσφέρει βοήθεια και πρόσθεσε πως ο φρουρός δεν είχε οπτική επαφή.

«Το συμβάν έγινε σε σημείο που ο ίδιος δεν είχε οπτική επαφή. Αντιλήφθηκε την επίθεση τη στιγμή που ο δράστης αυτοτραυματίστηκε. Με το που αντιλήφθηκε, βγήκε αμέσως», υποστήριξε η δικηγόρος του Σταματία Μάρκου και, ρώτησε γιατί δεν έσπευσε για βοήθεια ο φίλος του θύματος.

«Η κοπέλα συνοδευόταν. Γιατί το άλλο άτομο δεν πρόλαβε να πάει; Ο εντολέας μου είναι ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, ακόμα και αν δεν ήταν αστυνομικός, θα είχε παρέμβει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ