Ανδραβίδα: Ο δράστης δεν άφησε περιθώριο στην οικογένεια να αμυνθεί – “Ήταν σε κατάσταση ύπνου” αποκαλύπτει η ιατροδικαστής

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα. Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος, εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας αποφασισμένος να σκοτώσει και δεν δίστασε να αφαιρέσει τη ζωή των δύο μικρών παιδιών με τα ίδια του τα χέρια.

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, έδωσε νέες διευκρινίσεις σχετικά με τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς του ζευγαριού και των δύο παιδιών. Όπως φαίνεται, ο δράστης δολοφόνησε το ζευγάρι και τα παιδιά τους ενώ κοιμόντουσαν, ενδεχομένως σε μία προσπάθεια να ζεσταθούν καθώς στο σπίτι επικρατούσαν άσχημες συνθήκες και δεν υπήρχε ρεύμα.

Ο 32χρονος πατέρας και η 37χρονη μητέρα έφεραν κακώσεις στο κεφάλι από βραχύκαννο πυροβόλο όπλο. Η ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι ο δράστης τους είχε πυροβολήσει. Τα δύο αγοράκια, ηλικίας τριών και δύο ετών αντίστοιχα, πέθαναν από ασφυξία καθώς ο δράστης τους έκλεισε το στόμα και την μύτη. Ο δολοφόνος δεν χρησιμοποιήσει κάποιο μέσο για να προκαλέσει ασφυξία στα δύο άτυχα παιδιά, παρά μόνο την δύναμή του.

Η Αγγελική Τσιόλα δήλωσε στο mega: “Η αιτία θανάτου των δύο παιδιών ήταν η ασφυξία που επήλθε από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Και στα δύο παιδιά ο μηχανισμός θανάτου ήταν ο ίδιος. Σκότωσε δύο μωρά παιδιά χωρίς να χρησιμοποιήσει άλλο μέσο, χρησιμοποιώντας την σωματική του δύναμη”. Ο δράστης εκτέλεσε τους δύο γονείς, πυροβολώντας τους στο κεφάλι. “Έχουν βληθεί στην περιοχή της κεφαλής, μία φορά η μητέρα, δύο φορές ο πατέρας”, εξήγησε η ιατροδικαστής.

Τόνισε πως η χρονική σειρά των τεσσάρων δολοφονιών δεν είναι εύκολο να διευκρινιστεί. Ωστόσο, με βάση την κοινή λογική ότι οι γονείς δεν θα έμεναν στη θέση που βρέθηκαν και δολοφονήθηκαν, εάν είχαν αντιληφθεί ότι κάτι κακό συνέβαινε στα παιδιά τους, η ιατροδικαστής είπε ότι “τα δύο παιδιά ασφαλώς και δεν προηγήθηκαν”.

Δεν πρόλαβαν να αμυνθούν – “Ήταν σε κατάσταση ύπνου και σαφέστατα αιφνιδιάστηκαν”

Σε ερώτηση εάν προκύπτουν στοιχεία για ενδεχόμενη πάλη, εάν δηλαδή τα θύματα πρόλαβαν να αμυνθούν, απάντησε ότι “δεν προκύπτουν ευρήματα που να προσανατολίζουν σε κάποια άλλη ενέργεια. Όταν μπαίνει κάποιος άνθρωπος οπλισμένος, σαφέστατα και δεν υπάρχει χρόνος αντίδρασης και μάλιστα όταν βρίσκει τα θύματα σε θέση, σε φάση ανάπαυσης… Το αν κοιμάται το ζευγάρι, αναπαύεται -γιατί δεν είναι ώρα νυχτερινή- απλά επειδή υπήρχαν συνθήκες ιδιαίτερες σε αυτό το σπίτι… Αν είχαν ξαπλώσει να ζεσταθούν, αυτοί και τα παιδιά τους, δεν μπορούμε να το πούμε με απόλυτη σιγουριά…”.

Με την απλή λογική και τα ευρήματα, συνέχισε η ιατροδικαστής, μπορούμε να αποφανθούμε για κάποια θέματα, συμπληρώνοντας κάποια κενά, έστω με μία μικρή υπόθεση. “Ήταν σε στάση ανάπαυσης, σε κατάσταση ύπνου και σαφέστατα αιφνιδιάστηκαν”, τόνισε.

Σε προηγούμενες δηλώσεις της, η ιατροδικαστής είχε αναφέρει σε σχέση με την ώρα θανάτου των τεσσάρων μελών της οικογένειας, ότι “από την ώρα της πρώτης αυτοψίας στο σπίτι, δηλαδή περίπου στις 9:30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, είχαν περάσει περίπου τεσσερισήμισι με πέντε ώρες από την ώρα του θανάτου”.

Σημειώνεται πως έχει γίνει δειγματοληψία για ίχνη DNA, προκειμένου τα στοιχεία αυτά να αξιοποιηθούν για την ταυτοποίηση του δράστη. Οι αστυνομικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από την περασμένη Τετάρτη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.