Ανδραβίδα: Πώς έγινε το τετραπλό φονικό – Ο αιφνιδιασμός και το απρόοπτο που χάλασε τα σχέδια του δράστη μετά το έγκλημα

Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη της τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα, δίνουν οι αστυνομικές Αρχές. Μία γιγαντιαία επιχείρηση, εντός και εκτός Ηλείας, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με στόχο τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου για το στυγερό έγκλημα, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Στο “κάδρο” βρίσκεται ένας 61χρονος κάτοικος της περιοχής, τα ίχνη του οποίου έχουν εξαφανιστεί από την Τετάρτη, όταν και συνέβη η αποτρόπαια δολοφονία, με θύματα ένα ζευγάρι και τα δύο παιδάκια τους. Οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην Ανδραβίδα, είχε στρέψει εξαρχής τα φώτα στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Υπήρχαν άνθρωποι που αμέσως εξέφρασαν την εκτίμησή τους για το ποιος είναι ο δράστης και οι Αρχές φαίνεται ότι βάδισαν στον ίδιο δρόμο. Οι πληροφορίες αναφέρουν, εξάλλου, ότι ο δράστης και οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 61χρονου, παρουσία δικαστικής λειτουργού, οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποια όπλα αλλά και τα κινητά του τηλέφωνα, κλειστά. Ο ίδιος απουσίαζε. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, ο δράστης είναι πολύ πιθανόν ότι οπλοφορεί, ενδεχομένως έχοντας στην κατοχή του το όπλο με το οποίο διέπραξε τις δολοφονίες. Εικάζεται ότι διέφυγε με το αγροτικό του όχημα και όχι με το πολυτελές επιβατηγό ΙΧ του, ενώ εκτιμάται ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο μαζί του ή τουλάχιστον κάποιο απ’ αυτά που χρησιμοποιούσε, σε μία προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του και να μην εντοπιστεί κάποιο σήμα του.

Ανδραβίδα κάμερα

Πώς διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα στην Ανδραβίδα – Οι κινήσεις του δράστη

Η δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων τα δύο ήταν παιδιά, και ο τρόπος δράσης φανερώνουν έναν άνθρωπο εξαιρετικά επικίνδυνο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό. Αποτελεί στοίχημα ο εντοπισμός και η σύλληψή του, το ταχύτερο δυνατόν.

Οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται πως έχουν συνθέσει το παζλ της τετραπλής δολοφονίας και το πώς κινήθηκε ο δράστης. Σε δημοσίευμα του ilialive.gr, παρουσιάζονται αναλυτικά αυτά τα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον 32χρονο Αρμάντο Κλότσι, την 37χρονη σύζυγό του Μαρία και τα δύο από τα τρία παιδιά τους 1,5 και 2.5 ετών, μπήκε στο σπίτι τους περίπου στις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο δράστης τους αιφνιδίασε, καθώς μπήκε στο σπίτι από την πίσω πλευρά, όπου υπάρχει αυλή. Οι αστυνομικοί βρήκαν μετέπειτα το σπίτι χωρίς ηλεκτροδότηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν το σπίτι ήταν χωρίς ρεύμα λόγω κάποιας οφειλής ή εάν ο δράστης έκοψε το ρεύμα πριν μπει.

Χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο, ο δράστης χτύπησε στο κεφάλι τον 32χρονο πατέρα και την 37χρονη μητέρα, όπως προέκυψε και από την ιατροδικαστική εξέταση. Έπειτα στράφηκε στα δύο παιδιά, φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς. Αιτία θανάτου και των δύο ανηλίκων είναι “η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών”, όπως δήλωσε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Το απρόοπτο που άλλαξε τα σχέδια του δράστη

Το μοναδικό μέλος της πενταμελούς οικογένειας που σώθηκε από τη μανία του δράστη ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας, που στάθηκε τυχερό μέσα σε όλο αυτό το δράμα. Την ώρα που ο δολοφόνος εισέβαλε στο σπίτι, ο 12χρονος απουσίαζε, ενώ και όταν επέστρεψε από το παιχνίδι, ήταν μαζί με φίλους του. Όταν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του, ο δράστης φαίνεται ότι θορυβήθηκε και αναγκάστηκε να διαφύγει, χωρίς να ολοκληρώσει το σχέδιό του.

Είχε ήδη μεταφέρει τις σορούς των γονιών πάνω στο τρέιλερ που βρισκόταν στην αποθήκη και ετοιμαζόταν να βάλει εκεί και τη σορό του 2,5 ετών αγοριού, καθώς βρέθηκε ακριβώς δίπλα στο έδαφος. Αυτό το παιδί μαζί με το μικρότερο της οικογένειας δεν πρόλαβε να τα μεταφέρει και εντοπίστηκε από το μεγαλύτερο αδερφάκι του μέσα στο σπίτι. Εικάζεται πως σκοπός του ήταν να μεταφέρει τα πτώματα εκτός του σπιτιού, ώστε να αποκρύψει το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας patrisnews.com, σε περιοχή του  Ηλειακού κάμπου, κοντά στην Ανδραβίδα, έχουν εντοπιστεί μεγάλοι ανοιχτοί λάκκοι. Οι υποψίες μετά την ανακάλυψη αυτή, πέφτουν στον δράστη του στυγερού τετραπλού φονικού.

Εκτιμάται πως ο δολοφόνος των δύο παιδιών και των γονέων τους, ο οποίος φαίνεται να είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, είχε ετοιμάσει αυτούς τους λάκκους, ώστε να μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων του και να τις θάψει εκεί.

Τη στιγμή, όμως, που ο 12χρονος και οι φίλοι του έφτασαν στην πόρτα του σπιτιού, ο δράστης έφυγε βιαστικά, και πάλι από την πίσω πλευρά μέσα από οικόπεδα. Σημειώνεται ότι η απόσταση μεταξύ του σπιτιού του βασικού υπόπτου και του σπιτιού της οικογένειας δεν είναι μεγαλύτερη των δύο λεπτών με τα πόδια.

Ο 12χρονος μπήκε στο σπίτι από ένα παράθυρο στην πίσω πλευρά, απορώντας για το τι έχει συμβεί και δεν του ανοίγουν οι δικοί του. Ευτυχώς για εκείνον, ο δράστης είχε ήδη φύγει.

Οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται πως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κίνητρο του εγκλήματος, ήταν οι οικονομικές διαφορές, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στον χαρακτήρα του υπόπτου.

Ανδραβίδα δολοφονία

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου μαζί με συναδέλφους τους κλιμακίου του ΥΔΕΖΙ από την Αθήνα επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία. Χθες το πρωί ολοκληρώθηκε και η αυτοψία στον χώρο από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ