Γιώργος Κυπαρίσσης: Ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του – Οι πρώτες πληροφορίες

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Γιώργου Κυπαρίσση στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, o επιχειρηματίας που απελευθερώθηκε το πρωί της Παρασκευής έπειτα από δύο και πλέον μήνες κράτησης, έχει περιγράψει τα πάντα στους αστυνομικούς. Έχει αναφερθεί αναλυτικά στις συνθήκες κράτησής του, ενώ φέρεται να έχει πει ότι οι απαγωγείς του μιλούσαν καθαρά ελληνικά. Σημειώνεται ότι τα ρούχα που φορούσε όταν τον απελευθέρωσαν οι απαγωγείς, έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν ανεύρεση DNA.

Το enikos.gr αποκάλυψε νωρίτερα το παρασκήνιο της απελευθέρωσης του επιχειρηματία ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς πήραν τηλέφωνο την Τετάρτη τον αδελφό του επιχειρηματία και του είχαν πει να είναι σε ετοιμότητα και να έχει τα λεφτά για να τους τα παραδώσει.

Την Πέμπτη υπήρξε και νέο τηλεφώνημα κατά το οποίο του είπαν το μέρος όπου θα έπρεπε να πάει για να αφήσει τα λύτρα που είχαν ζητηθεί.

Οι αστυνομικοί δεν παρακολούθησαν στενά τον αδελφό του Κυπαρίσση προκειμένου να μην πάει κάτι στραβά στην επιχείρηση που είχε στηθεί και τους καταλάβουν οι δράστες. Επέλεξαν μια διακριτική στάση και γι’ αυτόν τον λόγο δεν γνωρίζουν πού ακριβώς έγινε η συναλλαγή.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Γιώργος Κυπαρίσσης αφέθηκε ελεύθερος κάπου στο Τατόι. Επικοινώνησε με τον αδελφό του και του είπε:

«Ο Γιώργος είμαι, με άφησαν κάπου στο Τατόι. Έλα να με πάρεις».

Μέσα στην ημέρα, ο επιχειρηματίας αναμένεται να καταθέσει, καθώς ζήτησε από τους αστυνομικούς λίγο χρόνο προκειμένου να πάει στο σπίτι του, να δει τους γονείς του και να αλλάξει ρούχα.

Σημειώνεται ότι οι απαγωγείς ζητούσαν αρχικά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ με το ποσό να πέφτει στη συνέχεια στο ένα εκατομμύριο. Τελικά, για την απελευθέρωση του επιχειρηματία δόθηκαν λύτρα, ωστόσο μικρότερο ποσό από αυτό που είχε απαιτηθεί.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης είναι καλά και πλέον ασφαλής κι έτσι η Αστυνομία είναι έτοιμη να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις καθώς οι έρευνες δεν βρίσκονται στο μηδέν αναφορικά με την ταυτότητα των δραστών.

Άλλωστε στην χώρα μας μόνο μία απαγωγή έχει μείνει ανεξιχνίαστη.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η τελευταία «απόδειξη ζωής», όπως ονομάζεται το οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας ή επίδειξης του θύματος από τους απαγωγείς για να βεβαιωθούν οι συγγενείς του ότι είναι καλά στην υγεία του, ήταν ένα βίντεο διάρκειας ελάχιστων δευτερολέπτων που εστάλη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στα τέλη Ιανουαρίου. Το βίντεο έδειχνε τον 40χρονο κουρεμένο και ξυρισμένο, αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένο και καταβεβλημένο. Είχε προηγηθεί τουλάχιστον μία φωτογραφία του, πάλι μέσω της ίδιας εφαρμογής, στην οποία εικονιζόταν να κρατά μια εφημερίδα έτσι ώστε να πιστοποιείται η ημερομηνία λήψης της εικόνας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ