Vatican Girl: Έρχεται στο Netflix σειρά για την μυστηριώδη εξαφάνιση της Emanuela Orlandi – ΒΙΝΤΕΟ

Το Netflix έδωσε στην δημοσιότητα το επίσημο trailer της νέας πολυαναμενόμενης σειράς «Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi», που επικεντρώνεται στην μυστηριώδη εξαφάνιση της Emanuela Orlandi.

Η εξαφάνιση της 15χρονης το 1983 είναι ένα από τα πλέον μακροχρόνια σύγχρονα μυστήρια που εκτυλίχθηκαν στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και αποτελεί αντικείμενο αναρίθμητων εικασιών και θεωριών συνομωσίας.

Η εξαφάνιση της Emanuela Orlandi

Σύμφωνα με το Wikipedia, η Orlandi γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1968 και ήταν υπήκοος του Βατικανού. Η 15χρονη διέμενε στην Πόλη του Βατικανού, ήταν κόρη ενός υπαλλήλου της γραμματείας του Ποντιφικού Οίκου και εξαφανίστηκε στις 22 Ιουνίου του 1983. Εθεάθη για τελευταία φορά ενώ έβγαινε από ένα μάθημα μουσικής.

Οι θεωρίες για την εξαφάνιση

Τις τελευταίες δεκαετίες κυκλοφορούν πολλές θεωρίες για την εξαφάνιση της 15χρονης. Μία από αυτές αναφέρει ότι η Emanuela Orlandi έπεσε θύμα απαγωγής από κάποιους που ήθελαν να την ανταλλάξουν με τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά. Ο Τούρκος, μέλος της οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι”, δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Αμπντί Ιπεκτσί και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ στις 13 Μαΐου 1981.

Άλλη θεωρία, συνέδεε την υπόθεση με τον Ενρίκο Ντε Πέντις, έναν μαφιόζο που είχε ενταφιαστεί σε μια βασιλική της Ρώμης. Ο τάφος του ανοίχθηκε το 2012 χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποιο στοιχείο. Το 1983 η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ορλάντι να έπεσε θύμα απαγωγής και να δολοφονήθηκε για λόγους που δεν είχαν καμία σχέση με το Βατικανό.

Netflix: Η επίσημη σύνοψη της σειράς

Ρώμη, 1983. Μετά από ένα μάθημα μουσικής, η 15χρονη Emanuela Orlandi (Εμανουέλα Ορλάντι) εξαφανίζεται και το Βατικανό βρίσκεται μπλεγμένο σε ένα μυστήριο που κράτησε για δεκαετίες.

Η εξαφάνιση του 15χρονου κοριτσιού ήταν η πιο μυστηριώδης υπόθεση που σημειώθηκε μέσα στα τείχη του Βατικανού από το 1983. Στην νέα  πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, ανάμεσα σε παραποιημένα στοιχεία και υποτιθέμενα ίχνη, ο σκηνοθέτης Mark Lewis (σεναριογράφος του “Don’t F**k with Cats”) αναλύει όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi

Το «Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi» αναμένεται αποκλειστικά στο Netflix στις 20 Οκτωβρίου.

Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi – Δείτε το τρέιλερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ