Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον νότιο Λίβανο

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβαν απόψε, με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν, την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ.

Διάγγελμα Μπάιντεν: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ – Η Χαμάς προσφέρει μόνο αιματοκύλισμα και τρόμο – ΒΙΝΤΕΟ

Η ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς για την επίθεση από τον Νότιο Λίβανο, «αθωώνει» τον βασικό ύποπτο για τέτοιες ενέργειες, που είναι η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Το απόγευμα τρεις πηγές ασφαλείας είχαν αναφέρει στο Reuters ότι μία «βροχή» ρουκετών εκτοξεύτηκε από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ.

Μια πηγή ασφαλείας είπε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές ομάδες. Μια δεύτερη πηγή είπε ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή, από την οποία εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες που παραμένουν στην εμπόλεμη ζώνη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από το λιβανέζικο έδαφος.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων είχε επίσης μεταδώσει ότι «ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από πεδιάδα στον νότιο Λίβανο προς τη Γαλιλαία» στο βόρειο Ισραήλ.
«Σε απάντηση στα πυρά που ερρίφθησαν από το λιβανέζικο έδαφος προς το ισραηλινό έδαφος, Ισραηλινοί στρατιώτες απαντούν αυτή τη στιγμή με πυρά πυροβολικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός. Τόνισε ότι περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, εκ των οποίων οι τέσσερις αναχαιτίστηκαν και οι 10 έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μαρτυρίες στρατιωτών για αποκεφαλισμένα βρέφη σε κιμπούτς – Εικόνες φρίκης

Η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), στρατεύματα της οποίας είναι αναπτυγμένα στον νότιο Λίβανο, επιβεβαίωσε ότι «εντόπισε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη νότια Τύρο» περίπου στις 17:30 το απόγευμα.

«Παραμένουμε σε επαφή με τις αρχές και στις δύο πλευρές της Γαλάζιας Γραμμής (που ορίζει τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών) για να εκτονωθεί αυτή η πολύ επικίνδυνη κατάσταση», πρόσθεσαν οι κυανόκρανοι, ζητώντας «αυτοσυγκράτηση αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ