Πόλεμος στο Ισραήλ: Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες που παραμένουν στην εμπόλεμη ζώνη

Οι περισσότεροι Έλληνες που ζούσαν ή βρίσκονταν στο Ισραήλ ως επισκέπτες έχουν επιστρέψει, ενώ για όσους έχουν απομείνει, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, θα μισθωθεί αεροσκάφος.

Με τρεμάμενη φωνή η Νατάσσα Μεντή, τραγουδίστρια που βρέθηκε εγκλωβισμένη στη φρίκη του πολέμου στο Ισραήλ, περιγράφει στο MEGA την αγωνία της από το κατάμεστο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Ύστερα από αγώνα κατάφερε να βρει εισιτήριο.

Πολλοί είναι και οι Έλληνες, μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ, που αναζητούν τρόπο επιστροφής στην πατρίδα.

«Πολλοί σκέφτονται να φύγουν από το Ισραήλ, και εγώ το σκέφτομαι. Σήμερα έχω ραντεβού στο νοσοκομείο και μπορεί να πάρω την απόφαση να γυρίσω. Πολλές εταιρείες έχουν ακυρώσει πτήσεις αλλά είναι οι ισραηλινές κυρίως», δήλωσε ο Ανέστης Συμεωνίδης.

Ο Ιωνάθαν Ιατρού, πατέρας δύο παιδιών, έκλεισε εισιτήριο, αλλά έμαθε ότι ακυρώθηκε το δρομολόγιο. Ελπίζει πως τελικά θα καταφέρει να είναι με την οικογένεια του στην αυριανή πτήση επαναπατρισμού.

«Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Ανησυχώ πολύ έχω ζήσει δυστυχώς παρόμοιες καταστάσεις με εντάσεις, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Αυτή τη φορά είναι κανονικός πόλεμος κι αυτό είναι κάτι που μεγαλώνει την ένταση, την αγωνία, το άγχος, το φόβο για το τι θα ξημερώσει», είπε.

Έξω από το κτίριο που χτυπήθηκε από ρουκέτα της Χαμάς, ο Σίμος Αναστασιάδης περιγράφει την δραματική κατάσταση.

Οδύσσεια η αναζήτηση εισιτηρίων

Οδύσσεια η αναζήτηση εισιτηρίων για επιστροφή στην Ελλάδα και για τον Μάκη Λεβή και τα δύο ανήλικα αγόρια του. Το πρωί κατάφεραν τελικά να φτάσουν στο σπίτι τους στην Αθήνα. 15 συμμαθητές του 8χρονου γιου του, ο δάσκαλός του και η νταντά του παιδιού, έμαθε πως είναι νεκροί.

«Την κυρία που κρατά το μικρό μου, τον 8 χρονών, την κάψανε μέσα στο σπίτι της μαζί με την εγγονή της και την κόρη της. Μπαίνανε μέσα στο σπίτι και σκοτώνανε τον μπαμπά και τη μαμά μπροστά στα παιδιά, κάποια παιδιά τα σκοτώναν κι αυτά, κάποια άλλα παιδιά τα παίρναν ομήρους», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ