Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκίνησε η επίθεση στην Ασκελόν – Έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς

Καθώς το τελεσίγραφο της Χαμάς έληξε στις 5 το απόγευμα της Τρίτης (10/10), πολλές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ. Σύμφωνα με το aljazeera ρουκέτες εκσφενδονίζονται από τη Γάζα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του BBC, «είμαστε σε ένα καταφύγιο εδώ, με κατοίκους της πόλης. Όλοι κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους και περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα γίνει μετά. Τα τελευταία δύο λεπτά ακούσαμε περισσότερες εκρήξεις».

Με ειδοποιήσεις που λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα, οι κάτοικοι ενημερώνονται να σπεύσουν σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί. Οι ειδοποιήσεις συνοδεύονται από τον ήχο των σειρήνων.

Σύμφωνα με τους times of israel, μία 54χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στην τελευταία επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας στη νότια παράκτια πόλη Ασκελόν.

Από την Ασκελόν, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη μετέδωσε πως «κανείς από τους 120.000 κατοίκους της πόλης του δεν έμεινε σπίτι του. Τώρα βγήκε ο κόσμος να πάρει λίγο αέρα (από το καταφύγιο), είναι δυο υπόγεια κάτω, είναι οι άνθρωποι αυτοί που μας φιλοξενούν, είναι όλοι έξω μετά από αυτό το σοκ, τον καταιγισμό των ρουκετών… Τετρακόσιες μας έλεγαν οι άνθρωποι του καταφυγίου. Ήταν πολλές δεκάδες θα πω εγώ […] ήταν τόσες πολλές οι εκρήξεις, έτριζε το πάτωμα, έτριζε το κτήριο, έτριζε το υπόγειο».

 

Το τελεσίγραφο της Χαμάς

Νωρίτερα, η Χαμάς προειδοποίησε τους κατοίκους της Ασκελόν ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 5 το απόγευμα σήμερα, ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την περιοχή.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Izz ad-Din al-Qassam της Χαμάς, ο Abu Obeida, απειλεί τη νότια παράκτια πόλη με μια μεγάλη επίθεση με ρουκέτες τις επόμενες ώρες.

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να εκτοπίσει τον λαό μας και να αναγκάσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε πολλές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης Ασκελόν προθεσμία να φύγουν πριν από τις 5 μ.μ.», δήλωσε ο Abu Obeida στο κανάλι του στο Telegram, σύμφωνα με τους times of israel.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ