Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκρήξεις και τραυματίες σε δύο πόλεις στην Αίγυπτο

Κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Μέση Ανατολή και να υπάρξει διάχυση από τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς βλέπουν κάποιοι αξιωματούχοι. Πύραυλοι έπεσαν σήμερα σε πόλεις στην Αίγυπτο, στην Ερυθρά Θάλασσα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα επιδρομή και βομβαρδισμοί στην Γάζα – ΒΙΝΤΕΟ από την επίθεση

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τάμπα στα σύνορα με το Ισραήλ και στη Νουέιμπα, περίπου 70 χλμ. μακρύτερα, δήλωσαν δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας στο Reuters, λέγοντας πως εξακολουθούν να συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως το τηλεοπτικό δίκτυο AlQahera News, που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε πως ο πύραυλος που έπληξε την Τάμπα φαίνεται να συνδέεται με τον πόλεμο ανάμεσα στους μαχητές της Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό γύρω από την Γάζα, περίπου 220 χλμ. μακριά.

Ο Ισραηλινός Στρατός ξεκληρίζει την ηγεσία της Χαμάς – Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τάμπα, με τους τέσσερις από αυτούς να έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά τα πλήγματα σε εγκαταστάσεις ασθενοφόρων και σε πολυκατοικία.

Αυτόπτες μάρτυρες στα δύο σημεία, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις και τον καπνό που υψωνόταν στον ουρανό. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως γνωρίζει για ένα συμβάν ασφαλείας εκτός των συνόρων του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Τάμπα και η Νουέιμπα, στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Καθώς συνορεύει τόσο με την Γάζα όσο και με το Ισραήλ, η Αίγυπτος είναι εκτεθειμένη στη σύγκρουση που ξέσπασε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ που ακολούθησε.

Το Κάιρο υποστηρίζει εμφανώς τη ροή βοήθειας στην Γάζα, την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς και μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, αρκετοί Αιγύπτιοι συνοριοφρουροί τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκαν κατά λάθος από θραύσματα οβίδας ισραηλινού άρματος μάχης. Το Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.

Προχθές, Τετάρτη, η Χαμάς δήλωσε πως στοχοποίησε την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ από την άλλη πλευρά των συνόρων με την Τάμπα, σε αυτό που φαίνεται να ήταν η μεγαλύτερης εμβέλειας επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου.

Σε μια επιπρόσθετη κίνηση στην αυξανόμενα επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα αναχαίτισε βλήματα που εκτοξεύθηκαν από την υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση των Χούθι στην Υεμένη που θα μπορούσαν να κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ