Γαλλία: Επέμβαση της αστυνομίας στην Σορβόννη – Έδιωξαν τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές

Η αστυνομία στην Γαλλία, επενέβη σήμερα στο διάσημο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι για να το εκκενώσει από τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που είχαν στήσει σκηνές μέσα στο κτίριο.

Περίπου πενήντα διαδηλωτές οδηγήθηκαν έξω από τις ιστορικές εγκαταστάσεις της Σορβόννη, στο Καρτιέ Λατέν και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν κατά ομάδες, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του AFP.

 

“Ήμασταν περίπου πενήντα άτομα όταν η αστυνομία ήρθε τρέχοντας στην αυλή. Η εκκένωση ήταν αρκετά βίαιη, με περίπου δέκα άτομα να σέρνονται στο έδαφος. Δεν έγιναν συλλήψεις”, δήλωσε στο AFP ο Rémi, 20 ετών, τριτοετής φοιτητής ιστορίας και γεωγραφίας, ο οποίος ήταν μεταξύ των διαδηλωτών που απομακρύνθηκαν.

Η Αστυνομία έκανε λόγο για επιχείρηση ως “που διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά” και “διεξήχθη με ηρεμία, χωρίς επεισόδια”.

Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Αττάλ “ζήτησε να εκκενωθεί γρήγορα η Σορβόννη”, όπως “είχε ζητήσει για το Sciences Po την Παρασκευή”, δήλωσε το περιβάλλον του. “Παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με το αρχηγείο της αστυνομίας”, προστίθεται από τις ίδιες πηγές.

Το Πανεπιστήμιο Paris 1-Panthéon Sorbonne δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “η Σορβόννη (έκλεισε) το απόγευμα της Δευτέρας με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου”. “Τα αμφιθέατρα εκκενώθηκαν γύρω στο μεσημέρι”, ανέφερε η πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Η περιφέρεια του Ιλ ντε Φρανς ανακοίνωσε επίσης ότι “αναστέλλει” τη χρηματοδότησή της για το Sciences Po, μετά την τεταμένη διαδήλωση υπέρ της Γάζας, “μέχρι να αποκατασταθεί η ηρεμία και η ασφάλεια”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ