Ο Ισραηλινός Στρατός ξεκληρίζει την ηγεσία της Χαμάς – Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού

Τη στιγμή που το Κατάρ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σταδιακή απελευθέρωση των ομήρων, ο ισραηλινός Στρατός συνεχίζει να σφυροκοπά θέσεις της Χαμάς ξεκληρίζοντας την ηγεσία της. Το Κατάρ δηλώνει ότι προωθεί πρωτοβουλία για τη σταδιακή απελευθέρωση όλων των ομήρων, άνω των 220 που έχει στη διάθεσή της η Χαμάς. Θέτει ωστόσο ως προϋπόθεση την κατάπαυση του πυρός.

«Η Χαμάς εμποδίζει αμάχους να διαφύγουν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», λέει ο Ισραηλινός στρατός

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Κάτι που δεν φαίνεται να ενστερνίζεται η Χαμάς, που στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου και του μακελειού στα κιμπούτς περιμετρικά της Γάζας, συνέχισε και χθες με βροχή ρουκετών εναντίον πόλεων του Κεντρικού και Νότιου Ισραήλ.

Ισραήλ: Νέα χερσαία επιχείρηση στη Γάζα ετοιμάζει ο στρατός – «Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες»

Στον αντίποδα ο ισραηλινός Στρατός – IDF σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ξεκληρίζοντας την ηγεσία της Χαμάς κατά τη διάρκεια αεροπορικών χτυπημάτων στη Γάζα.

Με βάση τις ακριβείς πληροφορίες του IDF και του ISA, τα μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τρία ανώτερα στελέχη της Χαμάς στο τάγμα Daraj Tuffah. Σύμφωνα με στρατιωτικές αναφορές οι τρομοκράτες είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενες επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Συγκεκριμένα οι ρόλοι των τρομοκρατών που εξουδετερώθηκαν  ήταν:

  • Διοικητής Τάγματος, Ριφάατ Αμπάς
  • Υποδιοικητής τάγματος, Ibrahim Jadba
  • Διοικητής Υποστήριξης Μάχης, Tarek Maarouf

Το τάγμα Daraj Tuffah είναι ένα τάγμα στην Ταξιαρχία της Πόλης της Γάζας, της Χαμάς, η οποία θεωρείται η πιο σημαντική ταξιαρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Τα στελέχη του τάγματος έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εισβολή και τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο εγκέφαλος του μακελειού

Ο ισραηλινός Στρατός – IDF και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας – ISA ανακοίνωσαν το βράδυ ότι σκότωσαν τον αναπληρωτή αρχηγό της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου μαζί με τον Yahya Sinwar.

Με βάση τις πληροφορίες των IDF και ISA, μαχητικά αεροσκάφη του IDF έπληξαν τον αναπληρωτή επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς, Shadi Barud.

Στον προηγούμενο ρόλο του ως Επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Πυρών στη Μονάδα Επιχειρήσεων της Χαμάς, ο Μπαρούντ σχεδίασε τις βάρβαρες επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου μαζί με τον Yahya Sinwar. Ο Μπαρούντ είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ως διοικητής του τάγματος της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς και ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό πολυάριθμων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών αμάχων.

Μετά από αυτό, ο Μπαρούντ κατείχε αρκετές θέσεις στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Χαμάς και ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια των πληροφοριών. Μέχρι σήμερα ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις πληροφοριών της Χαμάς.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από το χτύπημα:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ