Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα επιδρομή και βομβαρδισμοί στην Γάζα – ΒΙΝΤΕΟ από την επίθεση

Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται από τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς και η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται στο επίκεντρο της αιματηρής σύρραξης.  Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως το πεζικό τους πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας» υποστηριζόμενο από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη» και πλήττοντας στόχους της Χαμάς.

Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν στη συνέχεια το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να έχουν τραυματίες, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. Εκτός από την επιδρομή αυτή, οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα με την επιχείρηση αυτή στο έδαφος, στόχοι «που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς» βομβαρδίσθηκαν στο κεντρικό τμήμα του θύλακα «και παντού στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Ισραηλινός Στρατός ξεκληρίζει την ηγεσία της Χαμάς – Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως καταστράφηκαν πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών, κέντρα διοίκησης της Χαμάς, ενώ εξουδετερώθηκαν μαχητές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

«50 όμηροι νεκροί»

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 50 από τους ομήρους που είχαν απαχθεί κατά τις επιδρομές ένοπλων Παλαιστινίων στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε ένα μέλος της αντιπροσωπείας της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μέλος της Χαμάς Αμπού Χαμίτ δήλωσε πως η Χαμάς δεν μπορεί να απελευθερώσει τους ομήρους μέχρι να συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός και πως χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους αυτούς που απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις.

Σειρήνες στο Ισραήλ – Επίθεση της Χαμάς

Σειρήνες ήχησαν σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις 3:00, σε πόλεις του Ισραήλ που περικλείουν τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ και στο κέντρο της χώρας μέχρι και χθες το βράδυ συνεχίστηκε το μπαράζ επιθέσεων από τη Χαμάς από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας.

Συντρίμμια ρουκέτας έπεσαν στην πόλη Ρεχοβότ, επάνω σε ένα ηλεκτρικό στύλο, χωρίς να υπάρχουν τραυματίες.

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην Τζενίν, στη Δυτική όχθη τα ξημερώματα σήμερα. Οι Ισραηλινοί μιλούν για έναν ένοπλο νεκρό, ενώ στα βόρεια μέχρι τώρα είναι λίγο περιορισμένες οι μάχες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδίδονται και από τις δύο πλευρές.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης μία επίθεση από αέρος χθες το βράδυ με στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ, ενώ η οργάνωση είχε επιβεβαιώσει κάποιους νεκρούς.

Το ενδιαφέρον όλων βρίσκεται φυσικά και στους ομήρους που κρατάει η Χαμάς. Το Ισραήλ τοποθετεί τους ομήρους στους 224. Χθες μάλιστα, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση των οικογενειών των ομήρων στο κέντρο του Τελ Αβίβ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ