Ανατροπή με την δολοφονία 30χρονης – Πώς ο σύζυγός της προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του

Ένας ολόκληρος μήνας χρειάστηκε για να βρεθεί ο δράστης της δολοφονίας της Makayla Fay Meave. Στις 20 Σεπτεμβρίου το πτώμα της 30χρονης βρέθηκε τυλιγμένο σε ένα χαλί σε μια αποχέτευση περίπου 2.000 πόδια από το σπίτι της στην επαρχία Pottawatomie County. Η Makayla είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη λίγες μέρες νωρίτερα.

Ο ιατροδικαστής αργότερα αποκάλυψε ότι η Makayla είχε πυροβοληθεί δύο φορές στο κεφάλι.

«Είναι λίγο αναστεναγμός ανακούφισης», είπε η Barbara Harper, η μητέρα της Makayla. «Για εμάς, είναι σαν να έχουν περάσει 10 χρόνια, παρόλο που έχουν περάσει μόλις μερικές εβδομάδες».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον σύζυγό της , Frank Byers, για το έγκλημα. Έμενε σε ένα σπίτι στο Ελ Ρένο.

«Λάβαμε κάποια αποτελέσματα σε κάποια στοιχεία που περιμέναμε», είπε ο Travis Dinwiddie, Υπεύθυνος της κομητείας Pottawatomie. «Εκτελέσαμε το ένταλμα έρευνας στο σπίτι. Ο Frank Byers ήταν μέσα και τέθηκε υπό κράτηση για φόνο πρώτου βαθμού» σημείωσε.

Τα αρχεία του δικαστηρίου αποκαλύπτουν ότι οι μπότες εργασίας του Byers «είχαν μια ουσία σαν το αίμα» που οι ερευνητές λένε τώρα ότι έλαβαν τα αποτελέσματα και ήταν θετικό αποτέλεσμα DNA με της Makayla.

Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, οι ντετέκτιβ βρήκαν επίσης μια απόδειξη από σούπερ μάρκετ για σφουγγαρίστρα, αμμωνία και χλωρίνη στην ιδιοκτησία του Byers την ημέρα που αναφέρθηκε η εξαφάνιση του Makayla.

Ήθελε να κάνει σχέση με άλλη γυναίκα

Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι οι ανακριτές πιστεύουν ότι ο Μπάιερς διέπραξε το έγκλημα, ώστε να μπορέσει να «δημιουργήσει σχέση» με άλλη γυναίκα. Τα sms τον “έκαψαν”.

«Ήταν σε όλες τις οικογενειακές εκδηλώσεις. Δεν θα κάναμε ποτέ… Δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα έκανε κάτι τέτοιο», είπε η Χάρπερ. Ωστόσο, η μητέρα της Makayla είπε ότι άρχισε να υποψιάζεται τον Byers μετά την εξαφάνιση της κόρης της.

«Δεν υπήρχε καμία ανησυχία, καμία λύπη, κανένα δάκρυ. Όλα ήταν απλώς μια παράσταση και μπορούσαμε να το δούμε», σχολίασε η Χάρπερ.

Εάν καταδικαστεί, ελπίζει ότι ο Byers θα λάβει την πιο σκληρή τιμωρία για να αποδοθεί δικαιοσύνη για την κόρη της.

«Η θανατική ποινή», τόνισε η Χάρπερ. «Μπορώ να τον συγχωρήσω μέσω του Χριστού, αλλά εξακολουθώ να είμαι σάρκα και θέλω τη θανατική ποινή για αυτόν και οποιονδήποτε άλλον τον βοήθησε».

Ο Byers δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα ακόμη, αλλά αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση πτώματος και βεβήλωση ενός ανθρώπινου πτώματος. Η δίκη του έχει οριστεί για τις 8 Νοεμβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ