Πεζεσκιάν: Προειδοποιεί για ισχυρά αντίποινα εάν στοχοποιηθούν οι υποδομές ή η οικονομία της Τεχεράνης

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα προβεί σε «έντονα αντίποινα» εάν στοχοποιηθούν οι υποδομές ή τα οικονομικά της κέντρα.
  • Απευθυνόμενος στις χώρες της περιοχής, ο Πεζεσκιάν επανέλαβε το μήνυμα: «Αν θέλετε ανάπτυξη και ασφάλεια, μην αφήσετε τους εχθρούς μας να διευθύνουν τον πόλεμο από τα εδάφη σας».
  • Ενώ το Ιράν επιμένει ότι επιτίθεται μόνο σε αμερικανικά συμφέροντα, αξιωματούχοι του Κόλπου αντικρούουν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι έχουν πληγεί και πολιτικές υποδομές.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα προβεί σε «έντονα αντίποινα» εάν στοχοποιηθούν οι υποδομές ή τα οικονομικά μας κέντρα.

Επανέλαβε επίσης ένα μήνυμα που μοιράστηκαν αρκετοί Ιρανοί στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι, απευθυνόμενοι στις χώρες της περιοχής: «Αν θέλετε ανάπτυξη και ασφάλεια, μην αφήσετε τους εχθρούς μας να διευθύνουν τον πόλεμο από τα εδάφη σας».

Το Ιράν επιμένει ότι επιτίθεται μόνο σε αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, αλλά αξιωματούχοι από τις χώρες του Κόλπου έχουν επανειλημμένα αντικρούσει αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι έχουν επίσης πληγεί πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, αεροδρομίων και κατοικημένων περιοχών.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.