Τα βασικά σημεία του άρθρου
- Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν.
- Η Νομαρχία της πόλης ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και ένας ακόμη υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ενώ τα θύματα έχουν ταυτοποιηθεί. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τρία γειτονικά κτίρια.
- Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν υπό διερεύνηση, με τον αρχιτέκτονα του κτιρίου και τον υπεύθυνο του εργοταξίου να έχουν συλληφθεί. Από τα ερείπια ελήφθησαν δείγματα σκυροδέματος και μεταλλικού οπλισμού.
Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη μερική κατάρρευση επταώροφης πολυκατοικίας στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης.
Μετά την ανάσυρση τριών ακόμη θυμάτων από τα ερείπια, η Νομαρχία της πόλης ενημέρωσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έλαβαν τέλος, ενώ στο σημείο συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού.
Η Νομαρχία ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και ένας ακόμη υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.
Τα θύματα είναι:
- η 5χρονη Γκιουλτζέ Ντορά Τουρχάν,
- ο 22χρονος Αχμέτ Μουχαμέντ Ινάν,
- ο 40χρονος Μεσούτ Μπιλετζέ,
- ο 66χρονος Χουσεΐν Οζκούρτ και
- η 20χρονη Ζεϊνέπ Ινάν.
🟥Maltepe’de çöken binaya yönelik çalışmalar sürüyor
İstanbul’un Maltepe ilçesinde yedi katlı bir binanın alttaki üç katının çökmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetmişti.
Çökme sonucu üç kişinin enkaz altında kaldığı tahmin edilirken, binanın yükünü azaltmak için kontrollü yıkım başladı.
soL Haber’in edindiği bilgiye göre arama kurturma çalışmaları, binanın yıkımı tamamlandıktan sonra devam edecek.
Haber: Etkin Kolbaşı (@kinkolbasii)
— soL Haber (@soLPortal2026) October 8, 2026
Στην ανακοίνωσή της η Νομαρχία αναφέρει: «Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, που πραγματοποιούνταν στην περιοχή Τζεβιζλί του Μάλτεπε, ολοκληρώθηκαν μετά την ανάσυρση του πτώματος του τελευταίου πολίτη στις 06:15».
Maltepe’de meydana gelen bina çökmesinin ardından gece boyunca kesintisiz sürdürdüğümüz arama çalışmalarında, enkaz altındaki 3 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı; tedavileri süren yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
— İstanbul İtfaiyesi (@ibbitfaiye) October 9, 2026
Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τρία γειτονικά κτίρια, συνολικά 55 ένοικοι, ενώ 44 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία.
Συλλήψεις για την κατάρρευση
Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν υπό διερεύνηση. Από τα ερείπια ελήφθησαν δείγματα σκυροδέματος και μεταλλικού οπλισμού, ενώ συνελήφθησαν ο αρχιτέκτονας του κτιρίου και ο υπεύθυνος του εργοταξίου.
İstanbul Maltepe’de 5 kişinin hayatını kaybettiği binanın enkazından alınan beton parçaları yakından görüntülendi.
Betonun içinde deniz kabukları olduğu görüldü.
(Hanifi Bayar) https://t.co/ecL8aR3eSm
— SOLG Haber (@SOLGhaber) October 9, 2026
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μουσταφά Τσιφτσί, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση των ερευνών και εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
