ΗΠΑ-Ιράν: Πολύ πιθανή η παρουσία Τραμπ-Βανς στην υπογραφή της συμφωνίας στη Γενεύη

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε ότι σχεδιάζει να είναι παρών στην υπογραφή της συμφωνίας με το Ιράν, ενώ είναι «πιθανή» και η παρουσία του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
  • Η συμφωνία αναμένεται να λάβει χώρα την Παρασκευή στην Ελβετία, με την επίσημη υπογραφή να έχει οριστεί για τη 19η Ιουνίου στη Γενεύη.
  • Η συμφωνία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Σαμπάζ Σαρίφ, στοχεύει να τερματίσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Ο  αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε την Κυριακή (ώρα Ανατολικής Ακτής) στο Fox News πως σχεδιάζει να είναι παρών στην υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνησή του και του Ιράν, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα την Παρασκευή στην Ελβετία, προσθέτοντας πως είναι «πιθανή» και η παρουσία του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ιράν: Άμεσο τέλος του πολέμου – Οριστική συμφωνία εντός 60 ημερών

«Έχω την πρόθεση να είμαι εκεί, αλλά είναι πιθανό να είναι παρών ο ίδιος ο πρόεδρος», είπε ο αντιπρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμά η δεξιά στις ΗΠΑ.

Στις 19 Ιουνίου στη Γενεύη

Σύμφωνα με μεσολαβητή-κλειδί, τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Σαμπάζ Σαρίφ, η συμφωνία για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα υπογραφτεί επίσημα στη Γενεύη τη 19η Ιουνίου.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google