Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος που κατηγορείται για την υπόθεση με οπλισμό στις Συκιές – «Θέλω να πάω στην Τουρκία να εκτίσω την ποινή μου»

Ένας 49χρονος Τούρκος, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση βαρύ οπλισμού που βρέθηκε στις Συκιές Θεσσαλονίκης και φέρεται να προοριζόταν για τουρκική εγκληματική ομάδα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο 49χρονος Τούρκος, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση του βαρύ οπλισμού στις Συκιές, απολογήθηκε στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την προσωρινή του κράτηση.
  • Ο 49χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ευρήματα, ενώ φέρεται να δήλωσε: «Θέλω να πάω στην Τουρκία να εκτίσω την ποινή μου».
  • Ο βαρύς οπλισμός, που περιλάμβανε τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή και υποπολυβόλο Uzi, είχε εντοπιστεί τον προηγούμενο μήνα.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο 49χρονος Τούρκος, ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση του βαρύ οπλισμού που εντοπίστηκε τον προηγούμενο μήνα σε αποθηκευτικό χώρο στις Συκιές και φέρεται να προοριζόταν για μέλη τουρκικής εγκληματικής ομάδας.

Ο 49χρονος μετήχθη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, καθώς εις βάρος του εκκρεμεί αίτημα έκδοσης των τουρκικών Αρχών για υπόθεση απάτης με υπολογιστές- αίτημα για το οποίο ο ‘Αρειος Πάγος έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά.

Κατά την απολογία του για την υπόθεση του οπλισμού, ο 49χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες (ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και εγκληματική συμμορία), υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα συγκεκριμένα ευρήματα ούτε με εγκληματικές ομάδες συμπατριωτών του.

«Θέλω να πάω στην Τουρκία να εκτίσω την ποινή μου»

«Θέλω να πάω στην Τουρκία να εκτίσω την ποινή μου», φέρεται να είπε, αναφερόμενος στην εκκρεμή διαδικασία έκδοσής του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση, εξέλιξη που αναστέλλει επί του παρόντος την εκτέλεση της έκδοσης, καθώς πλέον εκκρεμεί η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο οπλισμός που βρέθηκε περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ένα πολεμικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή, ένα υποπολυβόλο τύπου Uzi, γεμιστήρες, διόπτρα και φυσίγγια. Τα ευρήματα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του ελληνικού FBI, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί ένας 36χρονος Τούρκος κι ένας 30χρονος Έλληνας, τη στιγμή που έβγαιναν από ισόγειο αποθηκευτικό χώρο καταστήματος, μεταφέροντας τον οπλισμό μέσα σε χάρτινη συσκευασία και σακούλα.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αρχικά αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ωστόσο, μετά από προσφυγή του εισαγγελέα Εφετών, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση. Ακολούθησε η σύλληψή τους και πλέον και τα τρία εμπλεκόμενα πρόσωπα βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.