Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον 6ο προβλήτα στο λιμάνι

Σύνοψη από το

  • Πυρομαχικό υλικό, πιθανόν οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στον 6ο προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης.
  • Ο εντοπισμός έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών έρευνας του βυθού για το έργο επέκτασης του προβλήτα, με τη Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης να έχει ενημερωθεί.
  • Το πυρομαχικό βρίσκεται σε απόσταση 800 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 16 μέτρων, ενώ η αρμόδια υπηρεσία πυροτεχνουργών ενημερώθηκε για την ασφαλή εξουδετέρωσή του.
Το AI widget του enikos.gr δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του AI Launchpad των FT, το οποίο υποστηρίζεται από το GNI.
Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από έμπειρους δημοσιογράφους.

Πυρομαχικό υλικό, πιθανόν οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια εργασιών έρευνας του βυθού στο έργο επέκτασης του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης ενώ, όπως έγινε γνωστό, το πυρομαχικό υλικό βρίσκεται σε απόσταση οκτακοσίων περίπου μέτρων από την ακτή και σε βάθος δεκαέξι μέτρων. Η αρμόδια υπηρεσία πυροτεχνουργών ενημερώθηκε για την ασφαλή εξουδετέρωση του πυρομαχικού.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK