Εάν ένας άνδρας χρησιμοποιεί αυτές τις 8 φράσεις, θέλει μακροχρόνια σχέση μαζί σας

Η διαχείριση των συντροφικών σχέσεων μοιάζει με την αποκωδικοποίηση ενός παζλ για δυνατούς λύτες. Συγκεκριμένα, τα συναισθήματα ενός άνδρα μπορεί να καλύπτονται από ένα πέπλο  μυστηρίου, αφήνοντας τη γυναίκα να παλεύει με υποθέσεις.

11 πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είναι γραφτό να αντέξει η σχέση σας στον χρόνο

Στο ταγκό του έρωτα, οι λέξεις έχουν κυρίαρχο ρόλο και, ορισμένες εκφράσεις μπορεί να προδώσουν τις μακροπρόθεσμες προθέσεις ενός άνδρα.

Οι φράσεις-κλειδιά για τις προθέσεις ενός άνδρα δεν είναι τυχαίες. Αντίθετα, μαρτυρούν τα ενδότερα συναισθήματα και τις σκέψεις του όσον αφορά την αφοσίωση και τη σχέση σας στο μέλλον. Αν οι παρακάτω εκφράσεις λέγονται κατά τις συζητήσεις σας από τον σύντροφό σας, ο άνδρας αυτός ονειρεύεται το μέλλον του μαζί σας.

8 σημάδια δείχνουν ότι απομακρύνεστε από τον σύντροφό σας

Οι 8 χαρακτηριστικές εκφράσεις υπογραμμίζουν την πρόθεσή του να δημιουργήσει μία ουσιαστική σχέση μαζί μας που να εκτείνεται πέρα από τον παροδικό ενθουσιασμό.

Οι 8 χαρακτηριστικές φράσεις που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας θέλει μακροχρόνια δέσμευση

  • «Είμαστε φοβερή ομάδα»
  • «Είσαι το στήριγμά μου»
  • «Μαζί θα το περάσουμε»
  • «Θέλω να γεράσω μαζί σου»
  • «Συγγνώμη»
  • «Χρειάζομαι χώρο»
  • «Σ’ εκτιμώ»
  • «Σ’ εμπιστεύομαι»

«Είμαστε φοβερή ομάδα»

Λέγοντάς σας ότι «είστε φοβερή ομάδα», ο σύντροφός σας αναγνωρίζει την ισχυρή συνεργασία που έχετε. Η φράση αυτή είναι αποκαλυπτική ως προς την αντίληψη του συντρόφου σας για τη σχέση σας. Δεν βλέπει απλά δύο ανθρώπους να συνυπάρχουν, αλλά δύο συντρόφους που μαζί καταφέρνουν πολλά.

9 σημάδια που μαρτυρούν ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν υπάρχει χημεία

Δείχνει ότι βλέπει με ποιες  μοναδικές δυνάμεις και ικανότητες ενισχύετε τη σχέση και, αναγνωρίζει πόσο καλά αλληλοσυμπληρώνεστε.  Η αναγνώριση της συνεισφοράς και την ικανότητάς σας αντανακλά ένα βαθύ επίπεδο συναισθηματικής επένδυσης, καθώς θεωρεί ότι αποτελείτε μία αήττητη ομάδα και ότι μαζί θα καταφέρετε να διασχίσετε το μονοπάτι τις ζωής.

«Είσαι το στήριγμά μου»

Αν ο σύντροφός σας, σας βλέπει σαν «στήριγμά του», σας λέει ότι είστε η ηρωίδα του, πηγή σταθερότητας για εκείνον. Σας θεωρεί ακλόνητη δύναμη, σταθερό σημείο αναφοράς που τον γειώνει και τον κάνει να νιώθει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα. Όταν είστε κοντά του, νιώθει ότι έχει ένα δίκτυ ασφαλείας,  κάποιον που να τον στηρίζει και να τον προστατεύει στα εύκολα και στα δύσκολα.

Με τον τρόπο αυτό σας «φωνάζει» την εκτίμησή του, σας ευχαριστεί που είστε πάντα εκεί, σταθερή σαν βράχος, με κατανόηση και έτοιμη να τον στηρίξετε. Σας εμπιστεύεται όσο κανέναν, ξέρει ότι μπορεί να βασίζεται επάνω σας, ότι θα είστε εκεί ό,τι δοκιμασία και αν του τύχει. Η παρουσία σας τον κάνει να νιώθει τη ζεστασιά της ασφάλειας, αφού ξέρει ότι έχει στο πλάι του μία σύντροφο αξιόπιστη, μία ασπίδα στον παραλογισμό της ζωής.

«Μαζί θα το περάσουμε»

Λέγοντας «θα το περάσουμε μαζί», ένας άνδρας δεν αστειεύεται. Με τη φράση αυτή, αποκαλύπτει ένα βαθύ συναίσθημα πίστης και αλληλεγγύης που αισθάνεται ότι συνέχει τη σχέση.

Η φράση αυτή υπογραμμίζει την ακλόνητη αφοσίωσή του στη σχέση σας, την αποφασιστικότητα να σταθεί βράχος στα δύσκολα, την ικανότητά του ν’ αντιμετωπίσει με θάρρος τις προκλήσεις της ζωής μαζί σας. Αναγνωρίζοντας την ενότητα της σχέσης σας, ο σύντροφός σας καταλαβαίνει ότι είστε και οι δύο εξίσου σπουδαίοι πυλώνες της σχέσης, δύο αφοσιωμένοι συνταξιδιώτες.

Έτσι, σας αποδεικνύει την προθυμία του ν’ αντιμετωπίσει μαζί σας τα εμπόδια και να καταφέρετε μαζί τις νίκες.

«Θέλω να γεράσω μαζί σου»

Όταν ένας άνδρας σας λέει ότι «θέλει να γεράσει μαζί σας», προσυπογράφει την αφοσίωσή του σ’ εσάς. Με απλά λόγια, σας λέει ότι είστε κομμάτι από το μέλλον του, σας βλέπει μακροπρόθεσμα στη ζωή του. Δηλώνει έτσι την πρόθεσή του να μείνει δίπλα σας, στα εύκολα και στα δύσκολα, μέχρι ν’ ασπρίσουν τα μαλλιά σας.

Φαντάζεται μαζί σας μία ζωή γεμάτη από κοινές εμπειρίες, αναμνήσεις και περιπέτειες με εσάς στο πλάι του. Η φράση αυτή υπερβαίνει το εδώ και το τώρα. Αναφέρεται στη δημιουργία μίας δυνατής σχέσης που υπερβαίνει τον χρόνο. Εκφράζει με τον τρόπο αυτό, τη βαθιά του αφοσίωση στην καλλιέργεια και τη φροντίδα της σχέσης όσο ξεκινάτε χέρι-χέρι το ταξίδι της ζωής.

«Συγγνώμη»

Η συγγνώμη έχει τεράστια επίδραση στις συντροφικές σχέσεις και, όταν ένας άντρας μπορεί να εκφράζει συγγνώμη, αναγνωρίζει ειλικρινά τα λάθη του. Η έκφραση συγγνώμης αντανακλά την ταπεινοφροσύνη και την εντιμότητά του, αποδεικνύοντας ότι, η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην ικανότητα ν’ αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Τα λάθη είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σχέσης, όμως η ικανότητα να τα παραδεχόμαστε και ν’ απολογούμαστε ειλικρινά είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Σε μία σχέση, δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι, πρέπει όμως να είμαστε ταπεινοί και να θέλουμε να εξελιχθούμε. Μία ειλικρινής συγγνώμη δείχνει την αφοσίωση στη σχέση, την ευημερία, και αποδεικνύει τον σεβασμό του για εσάς. Είναι επίσης, απόδειξη της συναισθηματικής ωριμότητας και της ετοιμότητάς του για μία ουσιαστική και μακροχρόνια δέσμευση.

«Χρειάζομαι χώρο»

Μπορεί να μοιάζει παράδοξο, όμως η φράση «χρειάζομαι χρόνο», μπορεί να μαρτυρά την πρόθεση του άντρα να δημιουργήσει μακροχρόνιο δεσμό μαζί σας. Αν και συχνά, αυτή η φράση παρερμηνεύεται ως σημάδι απομάκρυνσης ή απώλειας ενδιαφέροντος, στην πραγματικότητα δηλώνει την ανάγκη του για προσωπική εξέλιξη και περισυλλογή.

Όσο σημαντική είναι η εγγύτητα και η σύνδεση σε μία σχέση, εξίσου σημαντική είναι η διατήρηση της  ταυτότητας, του προσωπικού χώρου.

Άλλωστε, αυτή η ισορροπία ανάμεσα στο «μαζί» και την ανεξαρτησία είναι η τροφή για μία δυνατή σχέση με μέλλον. Όταν ένας άνδρας σας ζητά χώρο, δείχνει την αφοσίωσή του στην προσωπική εξέλιξη και την επίγνωση του εαυτού, καθώς κατανοεί τη σημασία της διατήρησης της ατομικότητας μέσα στη σχέση. Για να είναι μία σχέση υγιής, χρειάζεται να υπάρχει ο χώρος να αναπνέουν, να σκέφτονται και να εξελίσσονται και οι δύο σύντροφοι, ενδυναμώνοντας και εμπλουτίζοντας τη σχέση τους.

«Σ’ εκτιμώ»

Λέγοντάς σας ότι «σας εκτιμά», ένας άνδρας παραδέχεται ότι βλέπει την αξία σας. Δείχνει ότι καταλαβαίνει βαθιά την αξία σας και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την καλλιέργεια ενός ουσιαστικού, δεσμού. Η φράση αυτή μαρτυρά την αφοσίωσή του και την αγάπη για εσάς και την επένδυση στη σχέση σας. Είναι ο τρόπος να δείξει την αφοσίωσή του στην καλλιέργεια θετικού κλίματος και την ενδυνάμωση της σχέσης μαζί σας.

Πρόκειται για μία σαφή ένδειξη της πρόθεσής του να δώσει προτεραιότητα στον αμοιβαίο σεβασμό και την αναγνώριση της σχέσης, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την μακροχρόνια εξέλιξη και ευτυχία σας.  Έτσι, δείχνοντάς σας απόλυτη εμπιστοσύνη, έχει θέσει τις βάσεις ενός μακροχρόνιου δεσμού. Μαζί σας είναι άνετος και έτοιμος να χτίσει μία αληθινή σχέση βασισμένη στον σεβασμό, την ειλικρίνεια, την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

«Σ’ εμπιστεύομαι»

Η εμπιστοσύνη είναι θεμέλιος λίθος κάθε δυνατής και υγιούς σχέσης. Όταν ένας άνδρας παραδέχεται ότι σας εμπιστεύεται, δείχνει την πίστη του στην ειλικρίνειά σας, τις πράξεις σας, τις αποφάσεις σας. Δεν πιστεύει απλώς όσα του λέτε, αλλά έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που έχει στο πλάι του.

Αποκωδικοποιώντας τη γλώσσα της αγάπης

Ο άνδρας που χρησιμοποιεί τις οκτώ αυτές εκφράσεις, σας δηλώνει ότι φαντάζεται το μέλλον του μαζί σας. Αυτές οι εκφράσεις δεν λέγονται τυχαία, αλλά είναι τα σχέδια που κάνει στο μυαλό του, τα συναισθήματά του και η αντανάκλαση της αφοσίωσής του σε μία μακροχρόνια σχέση. Ωστόσο, να θυμάστε ότι κάθε άτομο και κάθε σχέση είναι μοναδικά και ότι, όσο σημαντικό και αν είναι το νόημα των εκφράσεων αυτών, δεν είναι απόλυτο.

Η βάση για μία μακροχρόνια σχέση είναι η γνήσια και ουσιαστική επικοινωνία, ο αμοιβαίος σεβασμός, η κοινή εξέλιξη, η εμπιστοσύνη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ