9 σημάδια που μαρτυρούν ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν υπάρχει χημεία

Δυστυχώς, το ότι είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει και χημεία μεταξύ μας. Η αγάπη είναι ένα βαθύ και έντονα υπαρξιακό συναίσθημα. Η αγάπη ευδοκιμεί όταν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, κατανόηση και κοινές αξίες. Αυτού του είδους η αγάπη είναι δυνατή ακόμη και όταν δεν υπάρχει πάθος και ένταση σε μία σχέση.

9 «σιωπηλά» σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας δεν είναι έτοιμος για οικογένεια

Η χημεία απ’ την άλλη, είναι η σύνδεση, η αισθητή ενέργεια που συνδέει δύο ανθρώπους. Είναι μαγνητισμός, ηλεκτρισμός και, συχνά, κάτι το ανεξήγητο. Η χημεία δεν είναι δεδομένη στις συντροφικές σχέσεις. Όταν δύο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι αλλά δεν έχουν χημεία, οι άνθρωποι νιώθουν μπερδεμένοι και απογοητευμένοι.

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι η χημεία απουσιάζει από τη σχέση σας, παρά την αγάπη

  • Οι συζητήσεις μοιάζουν πιεστικές
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας
  • Διαφορετική αίσθηση χιούμορ
  • Πασχίζετε να συνεννοηθείτε
  • Οι κοινές αξίες δεν σημαίνουν κοινές εμπειρίες
  • Νιώθετε περισσότερο δυνατοί όταν είστε μόνοι σας
  • Δεν αισθάνεστε άνετα μαζί
  • Δεν εμπνέετε ο ένας τον άλλον
  • Δεν φαντάζεστε το μέλλον σας μαζί

Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι, παρόλο που υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει χημεία

9 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας προσπαθεί να σας αλλάξει

Οι συζητήσεις μοιάζουν πιεστικές

Όταν είσαι ξετρελαμένος με κάποιον, θέλεις να συζητάς μαζί του ώρες ατελείωτες. Το λεκτικό ταγκό εμβαθύνει στον δεσμό σας, προσφέρει ευκαιρίες να κατανοήσετε το μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου που σας ενδιαφέρει.

Όταν απουσιάζει η χημεία, η αλληλεπίδραση αυτή μοιάζει στημένη και άκαμπτη. Μπορεί να λατρεύετε ο ένας τον άλλον, να έχετε κοινές αξίες, να σέβεστε ο ένας τον άλλον αλλά αν η συζητήσεις μοιάζουν πιεστικές και οι σιωπές μεταξύ σας, δημιουργούν αμηχανία παρά άνεση και οικειότητα, μπορεί να μην έχετε αρκετή χημεία.

11 προειδοποιητικά σημάδια ότι ο σύντροφός σας βαριέται στη σχέση

Η χημεία είναι η σπίθα που ενεργοποιεί τη σύνδεση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι οι άνθρωποι ταυτίζονται σε όλα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία αίσθηση αβίαστης επικοινωνίας ανάμεσα στους συντρόφους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η απουσία σπίθας μπορεί να καταδικάσει τη σχέση σας, ούτε υποβαθμίζει τη σημασία της. Απλώς είναι ένα πιθανό σημάδι ότι δεν υπάρχει η χημεία που ενισχύει την εγγύτητα σε μία συντροφική σχέση.

Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας

Η σεξουαλική έλξη δεν είναι το παν στις συντροφικές σχέσεις, αλλά σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη χημείας. Η έλξη είναι αυτός ο ανεξήγητος μαγνητισμός που κάνει τους συντρόφους να θέλουν να είναι κοντά, ν’ αγγίζονται, να επικοινωνούν.

 Οι ειδικοί στον τομέα των σχέσεων εξηγούν ότι, οι σχέσεις μπορεί να υπάρχουν και χωρίς την ερωτική έλξη, αλλά  σημαίνει απουσία χημείας ανάμεσα στους συντρόφους.

Μπορεί να νοιάζεστε ουσιαστικά για τον άνθρωπό σας, να τον σέβεστε, να τον θαυμάζεστε αλλά, αν δεν νιώθετε έντονη σωματική έλξη, αν δεν σας μαγνητίζει, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι χαμηλής χημείας μεταξύ σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη ή ότι αξίζει λιγότερο, αλλά σίγουρα αποτελεί μία ευκαιρία για ενδοσκόπηση και ειλικρινή συζήτηση.

Η ανοιχτή παραδοχή και η κατανόηση των δικών σας συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση του συντρόφου και της φύσης της σχέσης σας.

Διαφορετική αίσθηση χιούμορ

Το γέλιο είναι το μυστικό συστατικό της ευτυχίας στις συντροφικές σχέσεις. Τα ζευγάρια που έχουν κοινή αίσθηση χιούμορ, απολαμβάνουν διαφορετικό επίπεδο εγγύτητας και ποιότητας της σχέσης τους. Τι γίνεται όταν τα ζευγάρια δεν γελούν μαζί;

Όταν δεν ξεκαρδίζονται με τα ίδια αστεία; Αυτό μπορεί να σημαίνει απουσία χημείας. Είναι βασικό τα ζευγάρια να μοιράζονται κοινή αίσθηση του χιούμορ και να βρίσκουν αστεία τα ίδια πράγματα, αφού αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χημεία και πολλά κοινά σημεία στον χαρακτήρα τους.

Πασχίζετε να συνεννοηθείτε

 Η επικοινωνία είναι η βάση κάθε συντροφικής σχέσης. Επικοινωνία είναι ο τρόπος που  εκφραζόμαστε, που ανοίγουμε την καρδιά μας, που διαχειριζόμαστε τις συγκρούσεις μας. Αν δεν είστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον σύντροφό σας και πασχίζετε να μεταδώσετε τις σκέψεις σας, τότε μπορεί να μην έχετε εξαιρετική χημεία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπιέστε ουσιαστικά και πραγματικά. Ωστόσο, υποδεικνύει ότι διαφέρετε  στον τρόπο επικοινωνίας με τον σύντροφό σας.

Είναι εύκολο να κατηγορήσουμε τον άλλο όταν δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά.

Η επικοινωνία εξαρτάται και απ’ τους δύο. Απαιτεί ενσυναίσθηση, ενεργητική ακρόαση, ουσιαστικό σεβασμό για τον σύντροφο.

Οι κοινές αξίες δεν σημαίνουν κοινές εμπειρίες

Οι κοινές αξίες είναι ο θεμέλιος λίθος της συμβατότητας στις σχέσεις. Είναι αλήθεια ότι παρόμοιες αξίες και πεποιθήσεις αποτελούν το στέρεο υπόβαθρο για ν’ ανθίσει μία σχέση. Τι γίνεται στην περίπτωση που οι κοινές αξίες δεν μεταφράζονται σε κοινές εμπειρίες;

Μπορεί και οι δύο να πιστεύετε τα ίδια πράγματα, αλλά στην πράξη, τα ενδιαφέροντα και οι αγαπημένες σας ενασχολήσεις να δημιουργούν χάσμα ανάμεσά σας. Όση αγάπη και αν νιώθετε, η δυσαρμονία αυτή μπορεί να μαρτυρά έλλειψη χημείας.

Νιώθετε περισσότερο δυνατοί όταν είστε μόνοι σας

Η σχέση μας πρέπει να ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας, να μας υποστηρίζει, να μας ωθεί να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Τι γίνεται αν, παρόλο που είστε σε σχέση, αισθάνεστε πιο δυνατοί μόνοι σας; Πρόκειται για ένα ύπουλο σημάδι ότι η χημεία με τον σύντροφό σας δεν είναι καλή.

Αισθάνεστε πιο άνετα, πιο συντονισμένοι με το πάθος και τους στόχους σας και πιο παραγωγικοί όταν είστε μόνοι σας, χωρίς τον σύντροφό σας. Αν αναγνωρίζετε αυτό το σημάδι στον εαυτό σας, αναζητήστε τον λόγο. Είναι επειδή ο σύντροφός σας δεν στηρίζει τα όνειρά σας ή μήπως επειδή θέλετε να είστε συγκρατημένοι όταν είστε μαζί;

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να προάγει την προσωπική εξέλιξη. Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας και αμφισβητώντας τις περιοριστικές μας αντιλήψεις, δημιουργούμε τη ζωή και τον έρωτα που πραγματικά θέλουμε.

Δεν αισθάνεστε άνετα μαζί

Κάθε σχέση πρέπει να είναι ένα ασφαλές καταφύγιο, ένα μέρος όπου οι άνθρωποι νιώθουν άνετα, αποδεκτοί, βολικά και οικεία. Όταν είσαι ερωτευμένος με κάποιον, πρέπει να νιώθεις ήρεμα μαζί του, να αισθάνεσαι ότι είσαι ο εαυτός σου.

Αν, όταν είστε με τον σύντροφό σας, είστε σε επιφυλακή, αυτό μπορεί να σημαίνει έλλειψη χημείας. Η δυσφορία μπορεί να εκφράζεται με διάφορους τρόπους, όπως με την υπερβολική προσοχή στη συμπεριφορά, ή αν νιώθεις ότι είναι αδύνατον να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου κοντά στον σύντροφό σου.

Μπορεί ν’ αγαπάτε βαθιά και να σέβεστε ειλικρινά τον σύντροφό σας, όμως αν δεν μπορείτε να χαλαρώσετε όταν είστε μαζί του, αυτό μπορεί να μαρτυρά έλλειψη χημείας.

Στο διά ταύτα, αν νιώθετε άβολα στη σχέση σας, είναι καιρός για ενδοσκόπηση. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας, αμφισβητήστε τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις, καλλιεργήστε τη συμπόνοια προς τον εαυτό σας.

Δεν εμπνέετε ο ένας τον άλλον

Η έμπνευση συχνά είναι που προκαλεί τη χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων. Σε μία υγιή σχέση, οι σύντροφοι επιδιώκουν την προσωπική ανάπτυξη, κινητοποιούν τη δημιουργικότητα, το πάθος, την εξέλιξή τους.

Τι γίνεται όταν λείπει η σπίθα; Όταν, παρά τη βαθιά αγάπη και τον σεβασμό, δεν αντλείτε ή δεν προσφέρετε έμπνευση στο ταίρι σας; Αυτό μπορεί να μαρτυρά ότι δεν υπάρχει χημεία. Χωρίς έμπνευση, η σχέση σας μπορεί να βαλτώσει και μαζί με αυτή, και εσείς, ως ξεχωριστές προσωπικότητες, να μείνετε στάσιμοι.

Το πιο όμορφο είναι ότι, όλοι μπορούν να εμπνεύσουν και να εμπνευσθούν από κάπου. Αν νιώθετε ότι η σχέση σας δεν σας δίνει κινητήριο δύναμη, μπορεί να είναι καιρός να εξερευνήσετε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσετε να κινήσετε το ενδιαφέρον και το πάθος του συντρόφου σας.

Δεν φαντάζεστε το μέλλον σας μαζί

Εκτός απ’ το παρόν, η αγάπη έχει και μέλλον. Όταν αγαπάς κάποιον και υπάρχει χημεία, είναι αδύνατον να μην τον φαντάζεσαι στο μέλλον σου. Το μέλλον δεν σημαίνει αναγκαία γάμο και παιδιά, αλλά μία κοινή πορεία στη ζωή, το μοίρασμα κοινών εμπειριών, και το πέρασμα του χρόνου σε μία κοινή ζωή.

Όταν το μέλλον σας δεν περιλαμβάνει τον σύντροφό σας, αν προσπαθείτε πολύ να φανταστείτε τον εαυτό σας με αυτόν τον άνθρωπο μαζί στο μέλλον, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι έλλειψης χημείας. Να θυμάστε ότι κάθε σχέση είναι μοναδική, και απαιτεί αμοιβαίο σεβασμό, κατανόηση και αγάπη.

Tip: Ξετυλίγοντας το μυστήριο της αγάπης και της χημείας

Η κατανόηση της αγάπης και της χημείας, είναι τόσο περίπλοκη, όσο και τα συναισθήματα που τις δημιουργούν. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι τόσο ζωτικά αλληλοσυνδεμένα, ωστόσο μπορούν να υπάρχουν και ανεξάρτητα το ένα απ’ το άλλο.

Μιλώντας για αγάπη, εννοούμε αμοιβαίο σεβασμό, κοινές αξίες, βαθιά στοργή. Η χημεία απ’ την άλλη, σημαίνει σύνδεση, ηλεκτρισμό και ένταση στο δεσμό ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Μία σχέση όπου υπάρχει αγάπη αλλά από όπου απουσιάζει η χημεία, είναι απαιτητική. Η αναγνώριση των σημείων που μαρτυρούν την κατάσταση αυτή, είναι το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος, είναι αρχή και όχι το τέλος.

Είναι μία ευκαιρία για βαθύτερη αυτογνωσία, αναγνώριση των μοναδικών αναγκών και επιθυμιών στη σχέση σας, για ανάληψη της ευθύνης των επιλογών σας. Να θυμάστε ότι κάθε πρόκληση προσφέρει και μία ευκαιρία για εξέλιξη και μάθηση, και το περίπλοκο πεδίο της αγάπης και της συμβατότητας, ακόμη περισσότερο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ