8 πράγματα που κάνουν πάντα οι άνθρωποι που δεν έχουν πετύχει στη ζωή

Προσπαθείτε κάνοντας το καλύτερο που μπορείτε, δουλεύετε με τις ώρες, και όμως είστε κολλημένοι. Δεν κάνετε καμία πρόοδο και δεν μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε στη ζωή.

Αν κουραστήκατε να έρχεστε πάντα δεύτεροι, ξεχάστε αυτές τις 10 συνήθειες

Έχετε δοκιμάσει κάθε μέθοδο και κάθε τρόπο, αλλά δεν βλέπετε αποτελέσματα. Συχνά, δεν είναι τόσο εύκολο να δούμε τι πηγαίνει στραβά. Όμως έχετε αυτή την ενοχλητική αίσθηση ότι η καθημερινή σας ζωή δεν σας βοηθά να φτάσετε στην επιτυχία, παρά την αυθεντική σας θέληση, με όλη την καρδιά και το μυαλό σας.

Υπάρχουν 8 συνήθειες που σας καθηλώνουν στη στασιμότητα και σας εμποδίζουν να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας.

9 συνήθειες των ανθρώπων που είναι πολύ επιτυχημένοι, αλλά δεν εργάζονται ποτέ σκληρά

8 πράγματα που κάνουν όσοι άνθρωποι δεν έχουν πετύχει στη ζωή τους στο τέλος κάθε μέρας

  • Τους κατακλύζει το στρες
  • Δεν σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα
  • Αμελούν την αυτό-φροντίδα
  • Δεν δείχνουν ευγνωμοσύνη
  • Υποτιμούν την ποιότητα του ύπνου
  • Παραμελούν την προσωπική ανάπτυξη
  • Δεν αποστασιοποιούνται
  • Δεν αναστοχάζονται

8 συνήθειες που καθηλώνουν τους ανθρώπους σε στασιμότητα και τους εμποδίζουν να πετύχουν στη ζωή

Τους κατακλύζει το στρες  

Η διαχείριση του στρες είναι καθοριστική δεξιότητα, αλλά η εκμάθησή της δεν είναι μία και απαράλλαχτη για όλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι κατακλύζονται από το στρες, αφήνοντάς το να τους πνίξει τις ώρες που κανονικά έπρεπε να χαλαρώνουν. Αν συνεχώς σπαταλάτε τις ώρες τις χαλάρωσης με το να αγχώνεστε και να διογκώνετε τις ανησυχίες και τις στεναχώριες σας, τότε εμποδίζετε την επιτυχία σας. Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι μπορούν να διαχειρίζονται το στρες τη στιγμή που το νιώθουν, χωρίς να το αφήνουν να χρονίζει. Αν το τέλος της ημέρας σας βρίσκει διαρκώς στρεσαρισμένους, είναι ώρα να αναθεωρήσετε την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών διαχείρισης του στρες σας. Άλλωστε, η επιτυχία είναι η ισορροπία και η ικανότητα διαχείρισης των στρεσογόνων παραγόντων αποτελεσματικά.

Αν είστε έτοιμοι να τα παρατήσετε, υιοθετήστε αυτές τις 9 συνήθειες των επίμονων ανθρώπων

Δεν σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα 

Μην παραμελείτε τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Είναι εύκολο να ξεχαστείτε, ειδικά όταν αφήνετε πίσω σας μία δύσκολη ημέρα, και το μόνο που θέλετε είναι να αποσυνδεθείτε, να χαλαρώσετε. Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας είναι όμως αναγκαίος αφού αποφορτίζει απ’ το στρες και τους περιττούς περισπασμούς. Μην αμελείτε την οργάνωση της επόμενης ημέρας, το βράδυ προτού κοιμηθείτε, καθώς είναι μία συνήθεια που σας κρατά σε στασιμότητα και παρακωλύει την επιτυχία σας.

Αμελούν την αυτό-φροντίδα 

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που, γυρίζοντας απ’ τη δουλειά το μόνο που ανυπομονούν να κάνουν είναι να φάνε, να ξαπλώσουν, να χαλαρώσουν και να μην τους απασχολεί τίποτα, μέχρι να τους πάρει ο ύπνος μπροστά απ’ την τηλεόραση. Θα διαπιστώσετε όμως μεγάλη διαφορά αν αρχίσετε να διαβάζετε, να γυμνάζεστε, να κάνετε διαλογισμό, ή οτιδήποτε είναι καλό για εσάς, με άλλα λόγια, αυτό-φροντίδα.  Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι δεν παραμελούν ποτέ τον εαυτό τους.

Δεν δείχνουν ευγνωμοσύνη

Η επιτυχία είναι πιθανότερο να “χτυπήσει την πόρτα” τον ανθρώπων που εκφράζουν ευγνωμοσύνη και βλέπουν τη ζωή με θετικό πρόσημο. Η θετικότητα αυτή διαχέεται στην εργασία, τις σχέσεις και τη γενικότερη προσέγγιση και νοοτροπία της ζωής τους. Αντίθετα, οι αποτυχημένοι άνθρωποι δεν μπορούν να εκτιμήσουν τίποτα καλό απ’ τη ζωή. Είναι τόσο εγκλωβισμένοι στα μικροπροβλήματα και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας που δεν μπορούν να δουν όσα θετικά υπάρχουν στη ζωή τους. Ως αποτέλεσμα, τα συναισθήματα δυσαρέσκειας και θλίψης διογκώνονται, με αποτέλεσμα να μειώνεται το κίνητρο και η παραγωγικότητά τους. Αφιερώστε λίγο χρόνο καθημερινά στο να σκέφτεστε πόσο τυχεροί είστε για ορισμένα πράγματα. Είναι μία μικρή αρχή για να δείτε ουσιαστικά αποτελέσματα στον δρόμο σας για την επιτυχία.

Υποτιμούν την ποιότητα του ύπνου 

Μία μεγάλη παγίδα είναι η παραμέληση της καλής ποιότητας ύπνου. Όσοι δεν έχουν πετύχει στη ζωή τους μπορεί να ξενυχτούν δουλεύοντας, θεωρώντας ότι αυτό είναι ένδειξη της αφοσίωσής τους. Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος αποδίδει καλύτερα μόνο αν έχει ξεκουραστεί. Χωρίς επαρκή ξεκούραση, η ικανότητα της καθαρής σκέψης, της σωστής λήψης αποφάσεων και της διαχείρισης του στρες, ζημιώνονται σημαντικά. Όταν ξενυχτάτε, η επόμενη μέρα είναι αισθητά πιο δύσκολη. Η ποιότητα του ύπνου δεν είναι πολυτέλεια, είναι μία αδιαπραγμάτευτη ανάγκη. Όταν κοιμάστε επαρκώς και ποιοτικά, δεν φροντίζετε απλώς την υγεία σας, αλλά δίνετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να αποδώσει καλύτερα την επόμενη ημέρα.

Παραμελούν την προσωπική ανάπτυξη 

Αρκετοί άνθρωποι αμελούν την προσωπική εξέλιξη, πέφτοντας αποκλειστικά με τα μούτρα στη δουλειά και αμελώντας προσωπικά ενδιαφέροντα και αγαπημένες ασχολίες. Είτε πρόκειται για ένα βιβλίο, μία δεξιότητα, ή την κοινωνικοποίηση, οι δραστηριότητες που συντελούν στην προσωπική μας ανάπτυξη μας ενδυναμώνουν ως άτομα. Η παραμέλησή τους μας αφήνει κενούς και ανικανοποίητους. Η ενσωμάτωσή τους στο καθημερινό πρόγραμμα προάγει την ανάπτυξη και την εξέλιξή μας.

Δεν αποστασιοποιούνται 

Η αποστασιοποίηση από τα προβλήματα και τα άγχη είναι αναγκαία. Μην είστε συνδεδεμένοι όλο το 24ωρο, σε emai, τηλεφωνήματα, μηνύματα, άλλωστε δεν τελειώνουν ποτέ. Η διαρκής διαθεσιμότητα οδηγεί στην εξάντληση, την μείωση της παραγωγικότητας και την επιδείνωση της ψυχικής υγείας. Οι άνθρωποι που δεν πετυχαίνουν στη ζωή, είναι διαρκώς συνδεδεμένοι, θεωρώντας ότι έτσι είναι πιο παραγωγικοί. Πρόκειται  για μία παγίδα που σας κρατά εγκλωβισμένους.

Δεν αναστοχάζονται  

Ο αναστοχασμός βοηθά σημαντικά, καθώς μέσα απ’ αυτό, αξιολογείτε την εργασία σας, τις στρατηγικές και τις μεθόδους, βλέπετε τι ήταν παραγωγικό και τι όχι. Πριν κοιμηθείτε, αφιερώστε χρόνο στον αναστοχασμό των ενεργειών και των πράξεών σας, προετοιμαζόμενοι για ένα πιο δημιουργικό αύριο.

Tip: Ο άνθρωπος μπορεί ν’ αλλάξει τις συνήθειές του, υιοθετώντας πιο υγιείς και παραγωγικές συνήθειες που μπορεί να τον φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία. Μέσα από την αυτό-επίγνωση και τη συνειδητή σκέψη, όλοι μπορούν ν’ αντικαταστήσουν τις ανώφελες, μη παραγωγικές συνήθειες, άλλες συνήθειες που τους φέρνουν πιο κοντά στην επιτυχία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ