Αν κουραστήκατε να έρχεστε πάντα δεύτεροι, ξεχάστε αυτές τις 10 συνήθειες

Έχετε βαρεθεί να βάζετε τα δυνατά σας και να έρχεστε διαρκώς δεύτεροι; Να έρχεστε πάντα κοντά αλλά να μην κερδίζετε ποτέ; Μπορεί να ήρθε ο καιρός ν’ αφήσετε τις 10 συνήθειες που σας εμποδίζουν να κατακτήσετε την πρωτιά.

Οι 10 συνήθειες που σας κάνουν να έρχεστε δεύτεροι

  • Δεν πιστεύετε στον εαυτό σας
  • Χρονοτριβείτε
  • Φοβάστε την αποτυχία
  • Συγκρίνεστε με άλλους
  • Αποφεύγετε την κριτική
  • Αμελείτε την υγεία σας
  • Δεν επενδύετε στον εαυτό σας
  • Δεν γιορτάζετε τις μικρές χαρές
  • Συμβιβάζεστε με λιγότερα
  • Δεν κυνηγάτε το πάθος σας

Κάθε μία από τις 10 συνήθειες που σας κρατούν μονίμως στη δεύτερη θέση, κρύβει μία δόση αυτό-αμφισβήτησης και  οδηγούν σε σαμποτάζ των ίδιων σας των προσπαθειών.

Οι 10 συνήθειες που σας κάνουν να έρχεστε δεύτεροι, εκδηλώνονται κάπως έτσι:

Δεν πιστεύετε στον εαυτό σας

Όταν λέτε διαρκώς στον εαυτό σας, «δεν θα το καταφέρω», «δεν είμαι πολύ καλός», ενισχύετε την αμφιβολία προς τον εαυτό σας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος λόγος που μένετε πίσω. Πιστέψτε στις ικανότητές σας και στο γεγονός ότι μπορείτε να καταφέρτε απίστευτα πράγματα. Αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας με άλλες, θετικές, και να θυμάστε ότι η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για την επιτυχία!

Χρονοτριβείτε

Σίγουρα έχετε ακούσει την παρότρυνση «μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνει σήμερα». Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βάζουν προτεραιότητες και δεν χρονοτριβούν. Ξέρουν ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν τον θυσιάζουν, ούτε τον σπαταλούν. Αν έχετε τη συνήθεια να χρονοτριβείτε, απαλλαγείτε απ’ αυτήν το συντομότερο δυνατόν. Κάντε λίστες υποχρεώσεων, βάλτε προτεραιότητες, ορίστε προθεσμίες και τηρήστε τις! Όσο συντομότερα το καταφέρετε, τόσο το καλύτερο!

Φοβάστε την αποτυχία

Ορισμένοι άνθρωποι, παραλύουν στον φόβο της αποτυχίας και κάθε νέα πρόκληση τους τρομοκρατεί. Η αποτυχία είναι αναπόφευκτη στη ζωή, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η ικανότητά μας να επανέλθουμε. Αντί ν’ αφήνετε τον φόβο της αποτυχίας να σας ελέγχει, αποδεχτείτε την πιθανότητα ν’ αποτύχετε  και προχωρήστε σ’ αυτό που θέλετε να κάνετε. Αντιμετωπίστε την αποτυχία ως ένα μέσο προς τη νίκη.

Συγκρίνεστε με άλλους

Ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή, την οποία ακολουθεί με τον δικό του τρόπο. Δεν έχει νόημα να συγκρίνετε το δικό σας, πρώτο βήμα με το 20ο βήμα κάποιου άλλου. Είναι σαν να συγκρίνετε πράγματα ανόμοια. Απολαύστε το δικό σας ταξίδι και αναγνωρίστε ότι είναι μοναδικό, άρα δεν  μπορεί να συγκριθεί με τη διαδρομή κανενός άλλου. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίον μπορείτε να συγκριθείτε είναι ο εαυτός σας. Αυτός είναι ο μόνος σας αντίπαλος!

Αποφεύγετε την κριτική

Πολλοί δεν θέλουν ν’ ακούσουν ότι δεν είναι τέλειοι και ότι μπορούν να βελτιωθούν και, γι’ αυτό, αποφεύγουν πάση θυσία την κριτική. Η ουσία της κριτικής δεν είναι να μας διαλύσει. Αντίθετα, σκοπός της είναι να μας βελτιώσει, να μας καλλιεργήσει. Είναι μία ευκαιρία μάθησης και εξέλιξης. Πώς είναι δυνατόν να βελτιωθεί κανείς αν διαρκώς αποφεύγει την κριτική και την προσπάθεια για βελτίωση; Αντιμετωπίστε την κριτική με θάρρος, ανοιχτό μυαλό και ως εργαλείο βελτίωσης.

Αμελείτε την υγεία σας

Όταν παραμελείτε την υγεία σας, είναι βέβαιο ότι θ’ αποτύχετε. Η υγεία συμπεριλαμβάνει τη σωματική (γυμναστική, διατροφή) και κυρίως την ψυχική υγεία: η  διαχείριση του στρες, ο καλός ύπνος, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Είναι αδύνατον  να λειτουργήσετε και ν’ αποδώσετε όταν είστε εξαντλημένοι. Άλλωστε τίποτα δεν αξίζει τόσο, ώστε να θυσιάσετε την υγεία σας.

Δεν επενδύετε στον εαυτό σας

Ο Warren Buffet, ένας από τους πιο διάσημους και πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο αφιερώνει το 80% της ημέρας του στο να διαβάζει και να μαθαίνει. Αν δεν επενδύετε στον εαυτό σας, τη γνώση, την εξέλιξη  και την καλλιέργειά σας, αμελείτε έναν από τους βασικότερους παράγοντες της επιτυχίας. Χόμπι, βιβλία, μαθήματα, δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε και να καλλιεργήσετε τις δεξιότητες σας, είναι αναγκαίες. Να θυμάστε ότι  ο εαυτός σας, είναι το πιο δυνατό σας χαρτί.

Δεν γιορτάζετε τις μικρές χαρές

Οι μικρές νίκες είναι που οδηγούν τελικά στην επιτυχία. Μην αμελείτε τα μικρά κατορθώματα. Να τ’ αναγνωρίζετε, να τα γιορτάζετε, αφού είναι η απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της ανθεκτικότητάς σας. Άλλωστε η επιτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι απλώς ο προορισμός!  

Συμβιβάζεστε με λιγότερα

Αν θέλετε περισσότερα, είναι καιρός ν’ απαιτήσετε περισσότερα απ’ τον εαυτό σας. Ανεβάστε τον πήχη πιο ψηλά και πιστέψτε ότι μπορείτε να τον φτάσετε! Μην συμβιβάζεστε άλλο με τα λιγότερα. Να θυμάστε ότι αξίζετε το καλύτερο, το οποίο εξαρτάται από εσάς αν θα το κατακτήσετε.

Δεν κυνηγάτε το πάθος σας

Μην αγνοείτε αυτό που λαχταρά η καρδιά σας, το πάθος σας, αυτό που σας δίνει ζωντάνια. Η ζωή είναι μικρή για ν’ αγνοείτε εκείνο που σας προσφέρει πραγματική χαρά και εκπλήρωση. Αν κάτι σας ξυπνάει το πάθος, επιδιώξτε το και προσπαθήστε να το κατακτήσετε με κάθε τρόπο και μέσο. Η επιτυχία άλλωστε, είναι το αποτέλεσμα της ενασχόλησης με αυτό που σας παθιάζει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ