Το ανθρωποειδές ρομπότ που θα μπορεί να πλένει πιάτα, να μαγειρεύει και να φροντίζει ηλικιωμένους – Έτσι εκπαιδεύεται

Ένα ανθρωποειδές ρομπότ ονόματι Draco 3 εκπαιδεύεται για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού που βαριέστε αφόρητα και θα μπορούσε κάποια στιγμή να πλύνει τα πιάτα σας ή να σας μαγειρέψει. Η αμερικανική Sun συμμετείχε σε μια επίδειξη για το ρομπότ που πραγματοποιήθηκε στο συνέδριο South by Southwest στο Όστιν του Τέξας.

Ο Καθηγητής Luis Sentis από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ηγήθηκε της συνεδρίας μαζί με τρεις συναδέλφους του. Αποκάλυψαν πως η εκπαίδευση ενός ανθρωποειδούς ρομπότ μπορεί να περιλαμβάνει τέσσερις μεθόδους.

4 τρόποι εκπαίδευσης του ρομπότ

  • Η πρώτη είναι η κιναισθητική διδασκαλία, η οποία περιλαμβάνει το άγγιγμα του ρομπότ.
  • Μια δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει τον τηλεχειρισμό όπου ένας άνθρωπος φέρει τεχνολογία που συνδέεται με το ρομπότ και του δείχνει πώς να κινείται.
  • Ανθρωποειδή ρομπότ σαν το Draco 3 μπορούν επίσης να μάθουν πράγματα μέσω παθητικής παρατήρησης. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να παρατηρήσουν και να μάθουν μια δραστηριότητα, ακριβώς όπως κάνει ένα παιδί.
  • Τελευταίες στη λίστα είναι οι διαδραστικές επιδείξεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης βοήθεια προς τα ρομπότ AI για να πετύχουν τους στόχους τους.

Η συγκεκριμένη συνεδρία εκπαίδευσης στο συνέδριο South by Southwest περιλάμβανε την πληκτρολόγηση κώδικα σε υπολογιστή για τη δημιουργία μιας σειράς εντολών που θα φορτώνονταν στη συνέχεια στο ανθρωποειδές ρομπότ.

Στη συνέχεια, μπορεί να ενεργήσει με βάση αυτές τις εισερχόμενες εντολές και να κάνει την εργασία για την οποία έχει εκπαιδευτεί.

Πηγή φωτογραφίας: Charlotte Edwards/The U.S. Sun

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι θα ήθελαν ανθρωποειδή ρομπότ σαν το Draco 3 να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζουν τους ηλικιωμένους.

Ο καθηγητής Sentis αποκάλυψε πώς τα ρομπότ θα μπορούσαν ακόμη και να αντικαταστήσουν ανθρώπινες εργασίες αν ο πληθυσμός αρχίσει να μειώνεται.

«Στην Ασία και την Ευρώπη, οι πληθυσμοί μειώνονται πολύ γρήγορα. Γεννήθηκα στην Ισπανία. Θα έχουμε τους μισούς Ισπανούς σε μισό αιώνα. Τώρα είμαστε 50 εκατομμύρια αλλά θα είμαστε 25 εκατομμύρια», είπε ο ίδιος, σε μία ομιλία του.

Ο Sentis εξήγησε ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στη φροντίδα ενός γηρασμένου πληθυσμού όταν υπάρχουν λιγότεροι νέοι άνθρωποι.  «Τα ρομπότ θα μπορούν να συνδράμουν στη νοσηλευτική υποστήριξη, πιστεύω ότι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό».

Ο κίνδυνος από τα ανθρωποειδή ρομπότ

Ανθρωποειδή ρομπότ σαν το Draco 3 μπορεί να έχουν μεγάλες δυνατότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος δυσλειτουργίας είναι μηδενικός.  Σε ερώτηση σχετικά με το αν τα κακόβουλα ανθρωποειδή αποτελούν πραγματική πηγή ανησυχίας, απάντησε απλά: «Φυσικά».

Ο Sentis δεν ανησυχεί τόσο για το ενδεχόμενο τα οικιακά ρομπότ να γίνουν κακά, αλλά προειδοποίησε ότι ο μεγάλος αριθμός ρομπότ στον στρατό θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία ανησυχίας.

Πηγή: FOXreport.gr

Μυστήριο με ανθρώπινους σκελετούς 3 μέτρων που ανακαλύφθηκαν τυχαία σε σπηλιά – Ήταν γίγαντες κανίβαλοι με κόκκινα μαλλιά

Τεστ παρατηρητικότητας: Μπορείτε να βρείτε τις 3 διαφορές στις εικόνες με τον άνδρα στην παραλία σε 25 δευτερόλεπτα;

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ