Γλυφάδα: Χειροπέδες σε δύο 16χρονους για ληστεία σε βάρος ανηλίκων – Τους απείλησαν με μαχαίρι

Δύο 16χρονοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στη Γλυφάδα, κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος άλλων ανηλίκων, αλλά και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Σε βάρος των κηδεμόνων τους, σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι δύο 16χρονοι προσέγγισαν μία παρέα ανηλίκων που βρίσκονταν σε στάση τραμ. Με την απειλή μαχαιριού οδήγησαν τους ανήλικους σε κοντινό απόμερο σημείο και αφού έκλεψαν τα κινητά τους τηλέφωνα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και στοχευμένων αναζητήσεων των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι 16χρονοι να επιβαίνουν σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας. Οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της παραπάνω ληστείας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που είχαν αφαιρεθεί από τους ανήλικους στη Γλυφάδα και αποδόθηκαν στα θύματα. Επίσης, στην κατοχή του ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν 0,5 γραμμ. κάνναβης.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, εξιχνιάστηκε επιπλέον μία περίπτωση ληστείας, η οποία έγινε το βράδυ της 9ης Μαρτίου στη Γλυφάδα. Οι κατηγορούμενοι κι άλλοι δύο συνεργοί τους, αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριού χρηματικό ποσό από άλλο ανήλικο. Οι δύο 16χρονοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ