Ανθρωποειδές ρομπότ κινεζικής εταιρείας έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Unitree παρουσίασε το ταχύτερο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο. Και το βίντεο που μοιράστηκαν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και τρομακτικό.

Η Unitree Robotics είναι μια τεχνολογική εταιρεία με έδρα το Hangzhou της Κίνας, περίπου 700 μίλια νότια του Πεκίνου. Ιδρύθηκε το 2016 και ειδικεύεται στα ανθρωποειδή ρομπότ. Αλλά αυτό είναι μακράν το καλύτερο και πιο εξελιγμένο ρομπότ της Unitree. Ονομάζεται H1, έχει ύψος περίπου 1,80 μέτρα και ζυγίζει 47 κιλά.

Το Unitree H1 είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα βάθους και ένα 3D LiDAR, που σημαίνει ότι είναι ικανό να αναγνωρίζει αντικείμενα και εμπόδια γύρω του και να προσδιορίζει αν πρόκειται για ένα άψυχο αντικείμενο ή για ένα ζωντανό πράγμα, όπως ένα άτομο, ένα ζώο ή ακόμη και ένα φυτό.

Το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για το ταχύτερο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο. Κάνει 3,3 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2,5 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι κινείται με περίπου 5,5 χλμ/ώρα.

Εκτός από την ικανότητά του να ανταγωνίζεται ως “μαραθωνοδρόμος”, μπορεί επίσης να πηδάει, να μεταφέρει πράγματα και να ανεβαίνει και να κατεβαίνει μερικές σκάλες.

Το Unitree H1 διατίθεται προς πώληση και κοστίζει… 150.000 δολάρια.

Δείτε το Unitree H1:

Πηγή: FOXreport.gr

Διέρρευσαν εκατομμύρια κωδικοί ασφαλείας για λογαριασμούς Google, WhatsApp, Facebook και TikTok

Το μυστήριο με τον γιγαντιαίο «δεινόσαυρο από την κόλαση» – Αποκαλύφθηκε πώς καταβρόχθιζε το θήραμα του

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ