FIFA The Best: Οι «ελληνικές» ψήφοι σε όλες τις κατηγορίες – Οι επιλογές Πογέτ και Μπακασέτα

Προκαλώντας μεγάλη συζήτηση, ακόμη και αντιδράσεις για την ανάδειξη του Λιονέλ Μέσι ως κορυφαίου παίκτη για το 2023 στα βραβεία της FIFA “The Best”, επικρατώντας του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πέτυχε 52 γκολ σε ισάριθμους αγώνες σε όλες της διοργανώσεις , πανηγυρίζοντας με τη Μάντσεστερ Σίτι ένα ιστορικό «τρεμπλ» (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League), έγιναν χθες αργά βράδυ στο Λονδίνο οι αποκαλύψεις-βραβεύσεις των ετήσιων βραβείων της FIFA, στην εκδήλωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Στις ψηφοφορίες συμμετείχαν προπονητές και αρχηγοί των εθνικών ομάδων σε άνδρες και γυαίκες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ, και ο αρχηγός της εθνικής μας, Τάσος Μπακασέτας, οι οποίοι μάλιστα με τις επιλογές τους ήταν απόλυτα σύμφωνοι, με την τελική κατάταξη στην κατηγορία του «κορυφαίου παίκτη»: Μέσι-Χάαλαντ-Μπαπέ.

Ο προπονητής της εθνικής γυναικών Αλέξανδρος Κατικαρίδης επέλεγε-κατά σειρά-Αϊτανα Μπονμάτι, Σαμ Κερ και Σάλμα Παραγουέλο, ενώ η αρχηγός της εθνικής γυναικών Ελένη Κακαμπούκη, ψήφισε την Αϊτάνα Μπονμάτι (Ισπανία), η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση, μπροστά από τις, Λίντα Καισέδο και Τζένι Ερμόσό, επιλέγοντας για 2η και 3η θέση, Σαμ Κερ και Μάπι Λεόν.

Στους τερματοφύλακες ο Γκουστάβο Πογέτ και ο Τάσος Μπακασέτας ψήφισαν -κατά σειρά-Τιμπό Κουρτουά, Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν και Έντερσον (σ.σ: Έντερσον, Κουρτουά και Μπονού η τελική κατάταξη).

Παρόμοιες ήταν οι επιλογές Κατοκαρίδη και Κακαμπούκη στις γυναίκες τερματοφύλακες (Ζετσίρα Μούσοβιτς , Μέρι Ερπς και Σάντρο Πάνιος), μία κατηγορία όπου νίκησε η Μλερι Ερπς, μπροστά από Καταλίνα Κολ και ΜακΚένζι Άρνολντ.

Για τους κορυφαίους προπονητές, ο Γκουστάβο Πογέτ επέλεξε-κατά σειρά-, Πεπ Γκουαρντιάλα, Λουτσιάνο Σπαλέτι και Άγγελος Ποστέκογλου, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας, Πεπ Γκουαρντιόλα, Σιμόνε Ιντζάγκι και Λουτσιάνο Σπαλέτι, με την τελική τριάδα νικητών να είναι Πεπ Γκουαρντιόλα, Λουτσιάνο Σπαλέτι και Σιμόνε Ιντζάγκι.

Οι ψήφοι για τους προπονητές στις ομάδες γυναικών ήταν Πέτερ Γκέρχαρντσον, Τζόναθαν Γκιράλντεζ και Τόνι Γκούσταβσον για τον Αλέξανδρο Κατικαρίδη και Σαρίνα Βίγκμαν, Πέτερ Γκέρχαρτσον και Τόνι Γκούσταβσον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ