«Οι άντρες την… πέφτουν στο bot προγραμματισμού μου επειδή έχει γυναικείο όνομα»

Μία γυναίκα αποκάλυψε την έκπληξη της όταν κατάλαβε ότι πρέπει να αλλάξει το όνομα ενός bot τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί στη δουλειά επειδή οι συνάδελφοι του ζητούσαν να βγουν… ραντεβού.

Η ιστορία αποκαλύφθηκε σε σχόλιο στο ιστολόγιο Ask A Manager της Alison Green. Το σχόλιο ήταν απάντηση σε ένα ερώτημα αναγνώστη σχετικά με τη σωστή αντιμετώπιση των bots στο χώρο εργασίας.

Η αναγνώστρια έγραψε: «Οι άντρες την πέφτουν στο bot προγραμματισμού μου επειδή έχει το όνομα γυναίκας». Και συνέχισε: «Έχει ένα γυναικείο όνομα (το οποίο ήταν το προεπιλεγμένο) και δεν ανακοινώνει ότι είναι bot (αν και δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Δίνει έναν τυπικό χαιρετισμό και υπογράφει “Ευχαριστώ, <όνομα ρομπότ>”».

«Το μόνο που κάνει είναι να προγραμματίζει συναντήσεις και δεν είναι σχεδόν στο επίπεδο ενός bot συνομιλίας AI ή οτιδήποτε άλλο», ανέφερε η γυναίκα. Παρά το γεγονός ότι το bot στέλνει γενικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για προγραμματισμό συναντήσεων έχει λάβει ορισμένες συγκλονιστικές απαντήσεις.

Προσκλήσεις για ερωτικά ραντεβού και ένα προσωπικό μήνυμα

Σύμφωνα με την αναγνώστρια του ιστολογίου που ζητά βοήθεια, αρκετοί άντρες απαντούν στο bot και του ζητούν ερωτικό ραντεβού. Στο bot εστάλησαν προσκλήσεις για ερωτικά ραντεβού από επαγγελματικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και ένα προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός ωραρίου γραφείου.

Μάλιστα η αναγνώστρια σημειώνει ότι αυτή η συμπεριφορά θα κρινόταν ως ακατάλληλη εάν είχε αποδέκτη έναν άνθρωπο. Έτσι στη συνέχεια ρώτησε τελικά πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ρομπότ στην εργασία.

«Προφανώς το bot δεν έχει άποψη για το θέμα, αλλά αν ένας από τους υπαλλήλους μου ζητούσε ραντεβού από γυναίκες μετά από ένα πολύ βασικό email προγραμματισμού χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό περιεχόμενο, μάλλον θα ήθελα να το μάθω. Έτσι θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω γιατί πιθανότατα συμβαίνει και σε πραγματικούς ανθρώπους που εργάζονται ως βοηθοί», ανέφερε η γυναίκα.

Η Alison Green φάνηκε ότι το θεωρούσε κάπως αστείο και σοκαριστικό. Πρότεινε να αλλάξει το όνομα του bot σε αρσενικό. Μάλιστα μία άλλη αναγνώστρια παραδέχθηκε ότι υποχρεώνεται να αλλάζει το όνομα της σε «Μαρκ» προκειμένου να αποφεύγει αυτές τις συμπεριφορές στην εργασία της και όταν στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Είναι γελοίο που δεν μπορώ απλώς να κάνω την δουλειά μου», ανέφερε η γυναίκα.

Και πρόσθεσε: «Έπρεπε να το κάνω αυτό από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, και είμαι στεναχωρημένη που 20 χρόνια μετά παραμένει ένα πράγμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσω».

Πηγή: FOXreport.gr

Το κακόβουλο λογισμικό Qakbot «ξαναχτυπά» – Οι επιθέσεις χάκερ με «όπλο» αρχεία PDF

Peanut Butter: O πρώτος σκύλος speedrunner ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο AGDQ 2024

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ