Πυροβολισμοί στο Γκάζι: «Ήθελε να σκοτώσει, είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά» – Η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα και το νέο βίντεο

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει καρέ καρέ τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί του Σαββάτου (17/12) στο Γκάζι, όταν οι επιβαίνοντες στο ανθρακί τζιπ άνοιξαν πυρ κατά της παρέας των Κρητικών, που διασκέδαζε στην περιοχή.

«Ήθελε να σκοτώσει, ούτε καν έπαιξε δηλαδή να τραυματίσει. Να παίξει έστω στο πόδι, πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά», λέει ένα μέλος της παρέας των Κρητικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star.

Σε βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διακρίνεται ο «πιστολέρο» πρώτα στοχεύει τον 33χρονο, ο οποίος δέχεται και χτυπήματα από τον συνεργό του δράστη. Στη συνέχεια πυροβολεί πισώπλατα τον 28χρονο, ο οποίος επιχειρεί να φύγει από το σημείο για να γλιτώσει και μετά, ενώ κινείται χαλαρός προς το τζιπ, ρίχνει άλλες δύο φορές και τραυματίζει τον τρίτο της παρέας.

Από την πρώτη επικοινωνία των τραυματιών με τους αστυνομικούς, φαίνεται να προκύπτει πως δέχτηκαν την επίθεση για ασήμαντη αφορμή. Όπως είπαν, δεν γνωρίζουν τους δράστες, δεν είχαν κάποιο προηγούμενο μαζί τους και εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή για ένα τελευταίο ποτό ώστε να περάσει η ώρα όπως είπαν, μέχρι να πάνε στο αεροδρόμιο.

Το τζιπ πέρασε από το σημείο και φέρεται να τους έβρεξε. Ένα από τα παιδιά φώναξε «ε, μας έβρεξες!»  κι εκείνοι θεώρησαν ότι ήταν λόγος για να σταματήσουν στη μέση του δρόμου, να επιτεθούν στους νεαρούς και να βγάλουν τα όπλα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις στιγμές της φρίκης που βίωσε. «Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία, εκεί στο συμβάν μαζευόμασταν να φύγουμε γιατί πετούσαμε το πρωί, εκείνη τη στιγμή το ένα από τα παιδιά είπε μία φωνή ένα “ε”, αλλά δεν ήταν προς το μέρος τους. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή περνούσαν αυτοί με το αυτοκίνητο και νόμιζαν αυτοί ότι φώναξε σε αυτούς και κατέβηκαν αυτοί από το αυτοκίνητο, πήγανε προς την μεριά αυτού του παιδιού. Τους είπε το παιδί “δεν αναφέρθηκε σε εσάς, όλα καλά”. Μετά πήγανε ο… με τον… πιο κοντά σε αυτούς. Εκεί μετά δεν ξέρω αν ειπώθηκε κάτι, ο ένας από τους δύο χτύπησε τον… και μετά οι άλλοι δύο του… επιτέθηκαν και μετά έβγαλε το πιστόλι και άρχισε και πυροβολούσε», περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως αναφέρει μετά, «το πρώτο πράγμα με το που είδα τους άλλους κάτω, ήταν να δω την πινακίδα. Μετά αυτοί πήραν το αμάξι και εξαφανίστηκαν, έστριψαν δεξιά και έφυγαν. Έτσι όπως τους είδα και όπως άκουσα τον έναν να μιλάει, δεν ήταν Έλληνες».

Την ώρα της επίθεσης, στο σημείο βρίσκονται 30-4ο άτομα. Οι δράστες δεν νοιάστηκαν εάν θα τραυμάτιζαν και άλλον κόσμο. «Αν κάναμε ένα-δύο βήματα ακόμα μπορεί να πυροβολούσαν και εμάς και δεν ήμασταν μόνο εμείς, ήταν κι άλλος κόσμος που έφευγε. 30-40 άτομα σίγουρα έξω», λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Η υπόλοιπη παρέα βρίσκεται ήδη στην Κρήτη, ενώ οι τρεις τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Η κατάσταση της υγείας τους φαίνεται να βελτιώνεται και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται συνέχεια οι οικογένειές τους, που έφτασαν στην Αθήνα χθες το πρωί.

Σκληρός μαφιόζος ο «πιστολέρο»

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι ο «πιστολέρο»  έχει κεντρικό ρόλο στην αλβανική μαφία και αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. με σήμερα της σε Ιταλία και Αλβανία, εφόσον, όπως θεωρείται πιθανό, έφυγε εκτός Ελλάδας μαζί με τον συνεργό του, μετά την επίθεση.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με πυροβολισμούς – «Τον σκότωσες, τον σκότωσες»

Νωρίτερα σήμερα, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από την επίθεση με πυροβολισμούς που εξαπέλυσαν οι επιβάτες του ανθρακί τζιπ κατά της παρέας των Κρητικών, στο Γκάζι.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο Alpha ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί, όσοι ήταν και οι κάλυκες που εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στο σημείο που έγινε το αιματηρό επεισόδιο, με τους τρεις τραυματίες.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι δραματικές. Ακούγονται οι φίλοι των Κρητικών, που απευθύνονται στον «πιστολέρο»: «τον σκότωσες, τον σκότωσες». Αμέσως μετά, ακούγονται άλλοι να φωνάζουν «βοήθεια, βοήθεια, ασθενοφόρο». Κόσμος τρέχει.

Οι δύο επιβάτες του τζιπ κατευθύνθηκαν προς την παρέα των Κρητικών, που είχαν έρθει στην Αθήνα για μπάτσελορ και νωρίτερα διασκέδαζαν σε μαγαζιά της περιοχής, χωρίς να μπορούν να φανταστούν τα όσα θα συνέβαιναν στη συνέχεια. Ύστερα από έναν σύντομο διαπληκτισμό, ο ένας από τους δράστες προτάσσει το όπλο του και πυροβολεί εν ψυχρώ τους τρεις Κρητικούς. Στη συνέχεια, με χαρακτηριστική ψυχραιμία αποχωρεί από το σημείο, μαζί με τον άλλον επιβάτη του τζιπ.

Οι αρχές, πάντως, γνωρίζουν ήδη τον αριθμό των πινακίδων του τζιπ και εκτιμούν ότι είχε ενοικιαστεί με την μέθοδο του leasing από συγκεκριμένη εταιρεία.

Δείτε το νέο βίντεο ντοκουμέντο:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ