Γκάζι: Κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών η ΕΛ.ΑΣ. – Το βαρύ παρελθόν στον χώρο της νύχτας και τα σενάρια που εξετάζονται

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των δύο δραστών που εμπλέκονται στην υπόθεση της επίθεσης με πυροβολισμούς που συνέβη χθες (16/12) στο Γκάζι βρίσκεται η αστυνομία, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Εκβιαστών που έχουν αναλάβει την υπόθεση, εκτιμούν πως οι δράστες είναι αλβανικής καταγωγής λόγω στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους και λαμβάνοντας υπόψη τις συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Μάλιστα, φέρεται να έχουν βαρύ παρελθόν στον χώρο της νύχτας, που  σχετίζεται με εκβιασμούς και προστασία νυχτερινών μαγαζιών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν στο Γκάζι, δείχνει ότι πρόκειται για ψυχρούς εκτελεστές, και όταν φτάσει η στιγμή της σύλληψής τους, η αστυνομική επιχείρηση θα είναι πολύ προσεκτικά οργανωμένη, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να αντιδράσουν.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρχει σύνδεση της συγκεκριμένης υπόθεσης με την δολοφονία που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες στη Νέα Ιωνία. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει εάν ο ένας εκ των δύο δραστών να γνωρίζει την αλβανική συμμορία, που εμπλεκόταν στην -τότε- αιματηρή επίθεση, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για φυσική του παρουσία στο σημείο.

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, όπως είναι ήδη γνωστό, οι αστυνομικές αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει το τζιπ ,στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, ωστόσο -μέχρι στιγμής- δεν έχουν καταφέρει να το εντοπίσουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο όχημα ήταν νοικιασμένο με leasing και έφερε μόνο τις μπροστινές πινακίδες.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση φέρεται να εξετάζουν και το σενάριο να προηγήθηκε κάποιο άλλο επεισόδιο, το οποίο οδήγησε στον καβγά που ξέσπασε μεταξύ της παρέας των Κρητικών και των δραστών, και μετέπειτα στους εξ’ επαφής πυροβολισμούς. Γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται να πάρουν νέες καταθέσεις από τους τραυματίες. Παράλληλα, δεν αποκλείουν οι δράστες να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και γι’ αυτό να έδρασαν με αυτόν τον τρόπο, σαν γκάνγκστερ, σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί «σαρώνουν» τις κάμερες ασφαλείας από τις γύρω επιχειρήσεις στο Γκάζι, προκειμένου να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν, προκειμένου να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί. Μάλιστα, φέρεται να έχουν εντοπιστεί στοιχεία από τις κάμερες που δείχνουν την πορεία από το μαύρο τζιπ.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι προτού σημειωθούν οι εν ψυχρώ πυροβολισμοί, η παρέα των Κρητικών με τους δύο δράστες φαίνεται να συνομιλούν.

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή των πυροβολισμών

Νωρίτερα, ένα βίντεο ντοκουμέντο αναρτήθηκε στο TikTok από το alert_news.gr στο οποίο φαίνεται ο καβγάς που είχε προηγηθεί, μεταξύ της παρέας των Κρητικών με τους δύο επιβαίνοντες του μαύρου τζιπ, ενώ στη συνέχεια, όπως μπορείτε να δείτε, ο ένας δράστης βγάζει το όπλο και πυροβολεί εναντίον τους, με αποτέλεσμα το ένα θύμα να πέφτει σε δευτερόλεπτα αιμόφυρτο στο έδαφος.

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 33χρονου Κρητικού

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» νοσηλεύεται ο 33χρονος Κρητικός, ο ένας εκ των τριών τραυματιών. Ο 33χρονος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση χθες, με το που έφθασε στο νοσοκομείο και έκτοτε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με τους γιατρούς, σύμφωνα με το Mega, να κρίνουν ότι η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη αλλά σταθερή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν χρειαστεί θα μπει εκ νέου στο χειρουργείο.

Ο 29χρονος αδελφός του και ο 28χρονος φίλος τους, που επίσης δέχθηκαν πυρά από τους άγνωστες δράστες, νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου. Ο ένας εκ των δύο μάλιστα κατάφερε να δώσει χθες μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ