Μητσοτάκης σε Φάμελλο: Δεν σας έχω συνηθίσει έτσι – Οι διασπαστικές τάσεις στον χώρο σας δημιουργούν εκνευρισμό

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ενώ στο βήμα βρισκόταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού. Ήταν η στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους συνταξιούχους.

Όπως είπε, αυξήσεις 3% θα δουν επίσης από την 1η Ιανουαρίου και σχεδόν 2 εκατ. συνταξιούχοι (επιπλέον στο 7,3% που έλαβαν πέρυσι) και στο εξής όσοι θέλουν να εργαστούν σε μια αγορά εργασίας που υπάρχει ανάγκη για πολύ συγκεκριμένες δεξιότητες, συνταξιούχοι θα μπορούν να αυξάνουν τα έσοδά τους χωρίς να παρακρατείται το 30% της σύνταξής τους.

Από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν φωνές, με αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης να σχολιάσει:  «Το λέτε εσείς που κάνατε πάρα πολλές αυξήσεις στους συνταξιούχους, σας θυμούνται πάρα πολύ καλά εσάς στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν πικρές αναμνήσεις από την πολιτική σας».

«Ησυχία, πάλι τα ίδια. Κύριε Φάμελλε σας παρακαλώ» είπε παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.  «Φαίνεται ότι είναι οι διασπαστικές τάσεις στον χώρο σας που δημιουργούν τέτοιον εκνευρισμό. Δεν σας έχω συνηθίσει έτσι κύριε Φάμελλε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας:

«Θυμίζω επίσης ότι ξεπαγώνουμε τις 3ετίες από 1η Ιανουαρίου του 2024, ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι προβλέπαμε και νωρίτερα από ό,τι όριζε ο νόμος.  Και βέβαια ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί πάλι από την 1η Απριλίου και τελικά θα έχει αυξηθεί περισσότερο από αυτό το οποίο είχαμε δεσμευθεί, το 2019 και την αύξηση που ήταν μεγαλύτερη την άντεξε τελικά η αγορά».

«Σε αυτό το κύμα των πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την αύξηση του εισοδήματος, επιστρέψτε μου σήμερα να ανακοινώσω μια ακόμα πρωτοβουλία: από τις αρχές του έτους αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ