Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Χανιά: Ξέσπασε η μητέρα του 22χρονου που δολοφονήθηκε στον Μυλοπόταμο – «Δολοφόνε, φονιά»

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί την Τρίτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για την δολοφονία που προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Μυλοποτάμου τον Ιούνιο του 2022 με θύμα έναν 22χρονο πατέρα.

Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, στο τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, επικράτησε ένταση όταν στην αίθουσα του δικαστηρίου εισέβαλε η μητέρα του θύματος φωνάζοντας «δολοφόνε, φονιά» προς τον κατηγορούμενο.

Άμεσα οι αστυνομικοί που εξάλλου ήταν εκεί την απομάκρυναν κλείνοντας την πόρτα της αίθουσας.

Σημειώνεται ότι η δίκη διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα, ενώ η είσοδος στην αίθουσα επιτρέπεται μετά από σωματικό έλεγχο σε ορισμένα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος που παραμένει προφυλακισμένος στις κλειστές φυλακές Αγυιας Χανίων, μετήχθη το πρωί στο δικαστικό μέγαρο όπου ήδη ήταν συγκεντρωμένα μέλη των δύο οικογενειών, υπό ισχυρή αστυνομική επίβλεψη και απομονωμένα σε ξεχωριστές αυλές. Μάλιστα κατά την μεταγωγή του σημειώθηκε μικρή ένταση με πολίτη ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο για δική του υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος στην προανακριτική του απολογία φέρεται να υποστήριξε πως δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί, όταν άκουσε τον 22χρονο να μιλά υβριστικά για τον νεκρό του πατέρα.

«Σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου άγριους σκύλους και λύκους και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου υβριστή των ιερών και των οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι που έριξα, ούτε θυμάμαι τι έκανε το θύμα, ούτε θυμάμαι τι έκανα εγώ. Κάποια στιγμή ξύπνησα από λήθαργο μου και άκουσα τον πατέρα του θύματος να καταριέται. Έβαλα μπροστά το αμάξι και έφυγα» κατέθεσε ο κατηγορούμενος.

Μαριάννα Τσίγκα: «Μαμά υποφέρω, πονάω» – Συγκινεί η μητέρα της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού

«Δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν μέχρι να δούμε από τι έφυγε το παιδί μου» τονίζει η μητέρα της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, Μαριάννας Τσίγκα, η οποία έχασε τη ζωή της αιφνίδια, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε για 16 ημέρες μέσα σε νοσοκομείο.

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως «πρώτα εμφάνισε εξανθήματα και φαγούρα. Πρήξιμο στα χέρια, είχε πόνους στο στήθος, στα γόνατα, στα κόκαλα, είχε εμετούς. Μου λέει το παιδί “μαμά, υποφέρω πονάω”. Της λέω “αγάπη μου μίλα, μίλα με τον γιατρό εκεί”».

Και συνέχισε: «Ξέραμε ότι δεν είχε μέσα το καράβι, δεν έχει γιατρό το καράβι. Δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν μέχρι να δούμε από τι έφυγε το παιδί μου και θέλω να πω ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο καράβι που τη βοήθησαν που δεν ήταν η δουλειά τους. Έχαναν πράγματα από τη δουλειά τους για να είναι δίπλα στη Μαριάννα μου και μου το είπε το παιδί μου όταν ήρθε “μαμά, πονούσε το κεφάλι μου και ο chief μου φιλούσε το κεφαλάκι και μου έδινε κουράγιο για να μην πονάω”. Βλέπαμε μέρα με τη μέρα ότι γινόταν καλύτερα».

«Όμως κάτι υπήρχε το οποίο δεν μπορούσαν να βρουν. Ήταν κάτι εσωτερικό, μικρόβιο. Την είχαμε όπως όταν γεννήθηκε το παιδί μας που ήμασταν οι τρεις μας μπαμπάς, μαμά και το παιδί. Στο εξωτερικό δεν νοσηλεύτηκε το παιδί. Το ήθελε πάρα πολύ και χαρήκαμε και εμείς που το παιδί μου θα έκανε αυτό που ήθελε. Έχουμε έναν γιο 16 χρονών. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέρφια» πρόσθεσε.

«Η Μαριάννα μας δεν έφυγε, είναι εδώ και μας βλέπει και ταξιδεύει» κατέληξε.

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Η μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής χρησιμοποιούσε 7 off-shore για να κρύβει τα έσοδα

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα παράνομων γεννήσεων και υιοθεσιών στα Χανιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ παρουσιάζοντας έναν απολογισμό των δράσεών του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αναφέρεται και στον φορολογικό και οικονομικό έλεγχο ο οποίος έγινε στην Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής των Χανίων επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν 7 off-shore εταιρείες μέσω των οποίων γινόταν απόκρυψη εσόδων.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

«Η Υπηρεσία μας παρείχε συνδρομή σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (ΤΑΟΕΚ) της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών.

Πέραν της επιχειρησιακής συνδρομής η Υπηρεσία μας προέβη σε άρση τραπεζικού, φορολογικού απορρήτου και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών και παρείχε συνδρομή στον εντοπισμό επτά (7) off-shore εταιριών που φέρονταν να χρησιμοποιούνται από τα μέλη του κυκλώματος προς απόκρυψη των εγκληματικών προσόδων τους που προέρχονταν από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία ανέρχονταν τουλάχιστον στο ποσό των 3.000.000 €.»

Ναύπλιο: Αυτό είναι το επικίνδυνο ψάρι που έπιασε ερασιτέχνης ψαράς – ΦΩΤΟ

Μεγάλη αλλά και…επικίνδυνη ψαριά έβγαλε ερασιτέχνης αλιέας στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Η σμέρνα ή σμύρνα είναι ένα είδος που απαντά στα παράκτια νερά σε βάθος από 0 μέχρι 100 μέτρα.

Είναι ένα από τα λίγα ψάρια της παράκτιας περιοχής που μπορεί να τραυματίσει τον άνθρωπο, αφού έχει σιαγόνες οπλισμένες με πολύ λεπτά και αιχμηρά δόντια με κλίση προς τα μέσα.

Όταν αυτές κλείσουν, δεν μπορεί εύκολα κάποιος να τις ανοίξει. Πιασμένη η σμέρνα, αντιδρά βίαια, δαγκώνοντας οποιοδήποτε αντικείμενο βρίσκεται κοντά της. Το δάγκωμά της είναι επικίνδυνο και επώδυνο.

Η σμέρνα ζει κοντά σε βραχώδεις περιοχές, όπου βρίσκει καταφύγιο μέσα σε τρύπες κατά τη διάρκεια της μέρας. Είναι σαρκοφάγο ψάρι και τρέφεται με ψάρια, μαλάκια και καρκινοειδή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βγαίνει έξω, για να κυνηγήσει βυθόβια ψάρια και μαλάκια.

Δείτε Φωτογραφίες

Μιχάλης Κατσουρής: Η λάθος σύλληψη οπαδού του Παναθηναϊκού και το ψεύτικο προφίλ – Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ έπειτα από την επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και η υπόθεση φαίνεται πως παίρνει νέα τροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, αστυνομικοί της Ασφάλειας σε διάστημα πέντε ημερών ανακάλεσαν την αναγνώριση υπόπτου, δυνάμει της οποίας είχε εκδοθεί και εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης.

Στον ύποπτο είχε αρχικά αποδοθεί από την αστυνομία ο ρόλος του οργανωτή της ομάδας των χούλιγκαν πριν τελικά αφεθεί ελεύθερος δίχως περιοριστικούς όρους.

Στις 15 Αυγούστου, οκτώ ημέρες μετά τη σύγκρουση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού με οπαδούς της ΑΕΚ η αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους υπέβαλε ενώπιον της ανακρίτριας μια συμπληρωματική έκθεση ανάλυσης των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, η αστυνομία σημείωνε ότι το άτομο που εμφανιζόταν να συντονίζει την ομάδα των χούλιγκαν προτού αυτοί κινηθούν προς τους οπαδούς της ΑΕΚ (φορώντας κράνος και κρατώντας ένα ανοιχτόχρωμο ρόπαλο) προσομοίαζε με 43χρονο οργανωμένο οπαδό του Παναθηναϊκού.

Οι αναρτήσεις

Σημειώνεται πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η αναγνώριση της ΕΛ.ΑΣ. είχε βασιστεί στην επισκόπηση των βίντεο καθώς και σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από άτομο με στοιχεία χρήστη «Eugenia Milito».

Στις αναρτήσεις αυτές αναφερόταν ότι ο 43χρονος είχε οργανώσει τα επεισόδια καθώς και ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός για τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Με βάση το έγγραφο, η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα εις βάρος του 43χρονου το οποίο εκτελέστηκε τρεις ημέρες αργότερα, το πρωί της 18ης Αυγούστου. Οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη παραπέμποντάς τον να απολογηθεί στον ανακριτή την 22α Αυγούστου.

Τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν – Σε διάστημα πέντε ημερών, αστυνομικοί της Ασφάλειας ανακάλεσαν την κατάθεσή τους, βάσει της οποίας είχε εκδοθεί και εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης.

Στα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, ωστόσο, και δίχως οι εξελίξεις να λάβουν δημοσιότητα, τα δεδομένα ανατράπηκαν. Ο λογαριασμός με στοιχεία χρήστη «Eugenia Milito» ήταν ψεύτικος.

Επιπλέον, στις 20 Αυγούστου, αστυνομικός της ΥΑΒΑΧ έδωσε κατάθεση με την ιδιότητα του μάρτυρα (ενσωματώθηκε στον φάκελο της δικογραφίας) ανατρέποντας όσα η ίδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε υποστηρίξει μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα.

Κατέθεσε συγκεκριμένα ότι ύστερα από καλύτερη επισκόπηση του βιντεοληπτικού υλικού, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο 43χρονος τελικά δεν προσομοιάζει στο άτομο που στα βίντεο εμφανιζόταν να οργανώνει το τάγμα των χούλιγκαν λίγο πριν από την επίθεση.

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παρακάτω, καταθέτοντας ότι ο κρανοφόρος οργανωτής ήταν έτερο άτομο από την ομάδα των 100 και πλέον προφυλακισθέντων για την υπόθεση.

Έχοντας λάβει γνώση της δεύτερης συμπληρωματικής κατάθεσης των αστυνομικών της ΥΑΒΑΧ, εισαγγελέας και ανακριτής άφησαν ελεύθερο τον 43χρονο μετά την απολογία του, διαφωνώντας μόνο για το εάν θα του υποχρέωναν να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Τη λύση έδωσε στις 4 Σεπτεμβρίου το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζοντας στον 43χρονο να μην μπει κανένας απολύτως περιοριστικός όρος.

Τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν στην αλυσίδα των λαθών και πλημμελών χειρισμών της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση, που είχαν ως συνέπεια οι 150 χούλιγκαν των Bad Blue Boys να διασχίσουν ανενόχλητοι την Ελλάδα παρότι οι Αρχές της Κροατίας και του Μαυροβουνίου είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως για την κάθοδο των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για την υπόθεση διετάχθη ΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε μόλις χθες.

Μύκονος: Οι πρώτες «καμπάνες» για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες – ΒΙΝΤΕΟ

Επιβλήθηκαν οι πρώτες ποινές από το Εφετείο Σύρου για πολεοδομικές παραβάσεις στην Μύκονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το Εφετείο Αιγαίου δίκαζε χθες (20/09) επί 12 ώρες έναν υπάλληλο της πολεοδομίας Μυκόνου για παράβαση καθήκοντος με δόλο και σκοπό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος υπάλληλος δρούσε με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη αδειοδότηση για την κατασκευή ενός συνεδριακού κέντρου το 2017 σε οικόπεδο που δεν ήταν άρτιο ούτε οικοδομήσιμο.

Μάλιστα, για κακή τύχη του υπαλλήλου και της μηχανικού που υπέγραψε τα σχέδια για την ολοκλήρωση του κτιρίου χρειάστηκε να επεκταθούν οι κατασκευές και σε όμορες ιδιοκτησίες, δηλαδή καταπατήθηκαν, με αποτέλεσμα οι ιδιώτες να στραφούν στις ελεγκτικές αρχές και ως συνέπεια παρενέβη η Υπηρεσία Σύρου.

Έτσι, διακόπηκαν οι εργασίες στο τεράστιο γιαπί ενώ ο Δήμος Μυκόνου έκλεισε την πολεοδομία λόγω διαφθοράς.

Ωστόσο, φέτος η πολεοδομία άνοιξε πριν από μερικούς μήνες και ο υπάλληλος αυτός τοποθετήθηκε από τον Δήμαρχο στην ίδια θέση παρότι εκκρεμούσε εναντίον του ποινική δίωξη.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες μαζί με τον υπάλληλο καταδικάστηκε σε ποινή 8 μηνών για συναυτουργία μία μηχανικός στο νησί των Ανέμων που βεβαίωνε ότι το οικόπεδο επιτρέπεται να κτιστεί.

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Βοιωτία

Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (02:04) στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 16 χλμ.  Νότια της Κυριακής Βοιωτίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Βοιωτία

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 02:18 σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός της τάξεως των 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στα 15 χλμ. Νότια, Νοτιοδυτικά της Κυριακής Βοιωτίας και το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Βοιωτία

Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο εργαζόμενος με εγκαύματα στα μάτια

Νέο εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης. Εργαζόμενος σε μονάδα στη βιομηχανική περιοχή της πόλης, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τραυματίστηκε στα μάτια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εγκαύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, flashnews.gr, δεν κινδυνεύει η όρασή του καθώς οι γιατροί αμέσως του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ και τα τραύματα δεν ήταν σε καίρια σημεία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ